Diari La Veu del País Valencià
El Consell Valencià de la Joventut renova la Comissió Permanent

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha renovat aquest cap de setmana la seua Comissió Permanent amb la missió «d’enfortir l’associacionisme juvenil» i «incloure l’agenda jove en el debat públic», durant la celebració de l’Assemblea General Ordinària a la seu de la Diputació de Castelló.

El nou equip directiu està presidit per Àlvar López de Medina, del Consell Local de la Joventut d’Alacant. La vicepresidència recau en Esther Martínez, de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco Comunitat Valenciana. Daniel Molins, de Scouts Valencians, queda al càrrec de la Secretaria, mentre que Sònia Gil, de Joves PV – Compromís, repeteix com a tresorera de l’entitat.

Susanna Martínez, del Consell Local de la Joventut de Xàtiva; i Jesús Pinero, del Consell Local de la Joventut de València, seran les responsables de les vocalies de Territorial. Per la seua part, Nuria Dolz, de Noves Generacions Comunitat Valenciana; i María Arias, de la Federació d’Escoltisme Valencià, han sigut nomenades vocals de Participació. Iñaki Ríos, de Joves Socialistes del País Valencià, queda com a vocal d’Educació Integral i Cultura.

La nova Comissió Permanent ha presentat el seu pla de treball per als pròxims dos anys, on destaca el foment de l’educació en participació, la necessitat de visibilitzar la figura del CVJ com a referent de la joventut valenciana i la importància de construir xarxa entre les entitats juvenils de tot el País Valencià com a eixos centrals del seu mandat.

Així mateix, inclou la urgència de fer arribar el treball de l’entitat a la joventut no associada i reivindicar la presència de la perspectiva jove en el treball de l’administració pública i els mitjans de comunicació. També tenen com a objectiu continuar treballant en les línies de l’anterior equip, com són el foment de l’emancipació, la millora de les condicions laborals de la joventut, la garantia de l’accés a l’habitatge i priorització dels problemes de salut mental entre les persones joves.

A l’acte de clausura de l’assemblea han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho; el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí; la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez; i la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo.

En representació de la Diputació de Castelló han participat el president de la corporació provincial, José Martí; i la diputada responsable de l’àrea de Joventut, Lluïsa Monferrer. També hi era el regidor de Mobilitat Sostenible, Activitats i Joventut de Castelló de la Plana, Jorge Ribes, així com els diputats Carlos Laguna, Juan Carlos Caballero i Mercedes Ventura.

Puig ha subratllat la importància de la «institucionalitat» de «qualsevol espai de la vida, i molt especialment en la joventut»: «Cal facilitar a tots els joves que s’organitzen amb la condició de contribuir a la societat», ha assenyalat, en declaracions als mitjans de comunicació després de l’assemblea. «La democràcia es reviu fonamentalment gràcies a la gent jove que adopta un compromís de participació», ha ressaltat, i ha reivindicat la «voluntat d’actuar, participar i canviar les coses» que existeix al Consell Valencià de la Joventut.

El cap del Consell ha apostat per una «aliança intergeneracional en la qual totes les parts de la societat puguen contribuir, sense deixar cap segment al marge». «Per tant, és molt important que siguem conscients que l’organització i la institucionalitat són fonamentals per a una convivència sana en democràcia», ha continuat. «No hem d’actuar amb paternalisme en el cas dels joves. Tenim les generacions més formades de la història i tenen un paper rellevant, no en el futur sinó ja en el present», ha remarcat, i ha destacat el treball, durant «dos anys molt complexos», de l’anterior equip directiu. «Han atès sempre la realitat dels joves amb l’herència que la pandèmia els ha deixat: la salut mental pels problemes d’adaptació, la crisi econòmica, els problemes d’habitatge o els problemes relacionats amb el treball i la formació», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa