Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida presenta candidatures a les eleccions autonòmiques sense haver tancat la de les Corts

Esquerra Unida ha presentat aquest dissabte a València les seues candidatures per a les eleccions autonòmiques del pròxim 28 de maig amb propostes «alternatives serioses, viables i justes», creades «a partir del diàleg polític» i amb una aposta per la «força municipalista». «Som una esquerra que coneix la realitat quotidiana dels nostres pobles, perquè som el poble», han reivindicat.

Aquest acte, celebrat amb el lema «Cuidem allò pròxim», ha sigut la «primera parada» d’una «caravana» que viatjarà fins a diferents territoris amb l’objectiu «d’impulsar l’agenda política» en els mesos previs als comicis, ha indicat la formació en un comunicat.

En la presentació per a les eleccions autonòmiques han participat el coordinador general d’Esquerra Unida i ministre espanyol de Consum, Alberto Garzón; l’eurodiputada i portaveu de l’organització, Sira Rego i la coordinadora i candidata per Esquerra Unida del País Valencià i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. Així mateix, han assistit les candidates i candidats provinents d’Astúries, Madrid, Aragó, Extremadura, Navarra, La Rioja, Múrcia, Cantàbria, Illes Balears, Canàries i Castella-la Manxa.

Durant la seua intervenció, Alberto Garzón ha reivindicat «la figura i el projecte» de la segona membre del Govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que «representa els principis i valors defensats des d’Esquerra Unida». «El nostre projecte de país està per a aportar el millor que tenim en un projecte com Sumar», ha declarat.

Preguntat, abans de començar l’acte, per una possible confluència amb Podem per als comicis valencians, ha asseverat que «aquesta sempre ha sigut la guia» del partit. «Espere que es puga aconseguir; en això estem treballant», ha postil·lat. Garzón ha fet una crida a «onfrontar la dreta i l’extrema dreta des de les urnes»: «A l’Espanya que Feijóo i Abascal tenen al cap només caben uns pocs, és molt xicoteta. Nosaltres defensem un país totalment diferent, que beu del socialisme, del republicanisme i de la fraternitat».

El coordinador d’Esquerra Unida ha ressaltat el «bagatge i coneixements de l’organització» i el treball d’Esquerra Unida per a «superar totes les adversitats». «Siguem d’on siguem, militem on militem, tenim un projecte comú compartit i les mateixes causes a defensar», ha manifestat. «Som una força recognoscible, de confiança. Som l’esquerra ancorada en el territori, que coneix la realitat social i s’integra al seu teixit», ha reivindicat el coordinador general d’Esquerra Unida, qui ha destacat que «en cada conflicte, sempre hi ha algú d’Esquerra Unida».

Per la seua part, Rosa Pérez Garijo ha recalcat el «treball organitzatiu i institucional» d’Esquerra Unida. En aquesta línia, ha apuntat que «per primera vegada» la formació ha format part del Botànic durant els últims quatre anys. «Som la causa de moltes transformacions que han fet avançar al País Valencià», ha assegurat.

La consellera s’ha mostrat «molt satisfeta» per «rebre a moltes companyes que són referents a les seues federacions», al mateix temps que ha ressaltat «el treball i la força municipalista» de l’organització, àmbit en el qual Esquerra Unida «s’ha mostrat com a força transformadora».

Finalment, s’ha referit a la lluita contra la corrupció com a «insígnia i distintiu del treball d’EUPV en el territori valencià». «El País Valencià va ser conegut durant vint anys per la corrupció del PP i hui tenim una altra realitat molt diferent: gràcies al treball d’Esquerra Unida els hem portat als tribunals», ha conclòs.

Sira Rego ha afirmat que l’acte d’aquest dissabte «és la presentació de la gent que defensarà el programa i les polítiques d’Esquerra unida». «Serveix com un acte per a donar a conèixer el nostre treball polític des de l’oposició, però també des d’on hem tingut l’oportunitat de governar o influir d’alguna manera en els governs», ha agregat. «On hem governat, la gent viu millor, amb aquesta emoció i ímpetu, ens presentem a la pròxima cita electoral», ha defensat, al temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa