Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Classes suspeses i carreteres tallades a causa de la neu i la pluja»

Segons la Conselleria d’Educació, s’han suspés les classes de 137 alumnes de Primària de Benassal (el Maestrat) i d’altres 32 a Agres (el Comtat). A més, 327 alumnes més, especialment de Primària, de nou municipis de les comarques del nord del País Valencià s’han quedat sense classe, bé perquè s’ha suspés la ruta de l’autobús escolar o perquè els professors no han pogut accedir al centre, a causa dels problemes a les carreteres per la neu.

La Generalitat ha decretat l’emergència situació 0 per nevades als Ports, l’Alcalatén, Alt Maestrat, l’Alt Millars i Alt Palància, el Racó d’Ademús, els Serrans, la Plana d’Utiel-Requena, la Vall d’Aiora, la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés, l’Alcoià i el Comtat.

Les nevades han provocat el tall al trànsit de l’N-232 a Morella (els Ports), la CV-236 a Toràs (l’Alt Millars) i la CV-800 a Xixona (l’Alacantí) i obliguen a l’ús de cadenes en altres nou carreteres de la xarxa viària de les comarques septentrionals, segons la Direcció general de Trànsit.

Aquestes comarques registren la nevada més copiosa de l’hivern i pobles com ara Castellfort, Vilafranca o Morella, als Ports, on l’estampa típica de l’hivern s’havia resistit fins ara, estan completament coberts de neu. La neu també ha obligat a reduir a 160 km/h la velocitat dels AVE entre Madrid i València durant alguns trams a les províncies de Conca i Albacete, la qual cosa ha provocat fins al moment retards de fins a 20 minuts en 14 trens, 7 en cada sentit, segons Renfe i Adif.

La Generalitat també ha decretat la preemergència per pluges intenses a l’interior, nord i litoral nord del País Valencià. Els municipis on no hi haja precipitació en forma de neu, s’esperen pluges que poden acumular en dotze hores 100 l/m². La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha informat que la pluja ha produït, en només quatre hores, acumulacions de fins a 113 l/m² a Ròtova (la Safor), on ha pedregat i no s’han produït incidències destacables.

A més, les males condicions meteorològiques han obligat a tancar el trànsit marítim als ports de València i Sagunt, segons ha informat la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa