Diari La Veu del País Valencià
Mazón diu que la Diputació d’Alacant va actuar de manera «exemplar» en el cas de maltractament a la clínica Dr. Esquerdo

El president de la Diputació d’Alacant i del PP valencià, Carlos Mazón, ha defensat que la corporació provincial va prendre mesures «dins del termini i en la forma escaient» i «de manera exemplar» en el suposat cas de maltractament d’una treballadora del centre de salut mental Doctor Esquerdo a una usuària.

Així s’ha expressat en ser preguntat pels mitjans de comunicació després que la setmana passada es coneguera que la Diputació va traslladar al desembre al Ministeri Fiscal un suposat cas de maltractament d’una treballadora del Doctor Esquerdo a una usuària, després de la denúncia d’una altra empleada. La corporació va obrir un expedient disciplinari a una de les treballadores, la va apartar del servei i va donar trasllat a la Fiscalia d’Alacant. El Ministeri Fiscal ha remès als jutjats les diligències d’investigació realitzades sobre aquesta denúncia rebuda de la Diputació, amb la finalitat que un òrgan judicial determine o no l’existència de delicte.

Mazón ha subratllat que «ha estat la Diputació i no altra institució qui va traslladar a la Fiscalia possibles irregularitats en la clínica Doctor Esquerdo». En la mateixa línia, ha posat en valor que la corporació, «de manera immediata, va apartar a la presumpta agressora del servei i li va obrir expedient disciplinari».

En aquest context, ha assenyalat que estan a l’espera de veure quina és l’evolució judicial del cas, i ha apuntat que, igual que cal respectar la presumpció d’innocència, també existeixen les «prevencions cautelars» i considera que aquestes mesures s’han adoptat «dins del termini i en la forma escaient» i «de manera exemplar».

Preguntat per si existeixen més treballadors que hagen actuat suposadament d’una manera improcedent, ja que la denúncia inicial d’una empleada del centre alertava sobre presumptes maltractaments de tres treballadores a una usuària del Doctor Esquerdo, Mazón ha indicat que ells han actuat respecte als casos dels quals tenen constància.

A més, ha criticat la Generalitat pel fet que la salut mental «pateix un abandonament doble a la província d’Alacant», i ha lamentat que la Diputació «sosté una competència impròpia des de fa dècades» en gestionar el centre Doctor Esquerdo.

«La Generalitat Valenciana, durant aquests últims anys, s’ha negat a rebre aquesta competència», ha denunciat, al mateix temps que ha criticat que es tracta d’un altre dels menyspreus i un altre dels greuges» a la demarcació d’Alacant. «Així seguim, sense un aval, sense una ajuda i sense cap suport de la Generalitat», ha asseverat.

Segons el seu parer, hauria d’haver-se efectuat la transferència de les competències sanitàries del centre Doctor Esquerdo «fa ja molts anys», però ha assenyalat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’exconsellera de Sanitat i ara alcaldable socialista a Alacant, Ana Barceló, «s’han negat al fet que estiga en la xarxa autonòmica». «Ni tan sols han obert una taula de negociació», ha recalcat, al mateix temps que ha indicat que en la part social sí que s’ha pogut «iniciar una transferència» amb la Conselleria d’Igualtat, cosa que no ha ocorregut «en la part sanitària».

Comparteix

Icona de pantalla completa