El fred de febrer sol ser el més intens de l’any i les gelades tardanes de març i abril són també les més perillosos.

El cap de setmana que acabem de deixar enrere no ha sigut excessivament fred, ja que ha bufat el ponent, però hem d’estar preparats per a passar uns dies ben abrigats, perquè el fred s’ha intensificat les últimes hores i estarà ben viu fins a finals de la setmana.

A més de tindre compte del fred, també haurem d’estar atents a alguna possible sorpresa, perquè la borrasca que hui mateix se situarà entre les Balears i Còrsega i Sardenya ens podrà afectar de refilada, i la cua del front associat es passejarà davant la costa del País Valencià. Per tant, podran haver-hi ruixats, que tot i ser més probables sobre la mar, podrien fins i tot deixar alguna nevada a les serres més litorals.

El fred serà intens en tindre sobre nosaltres la isoterma de -5 graus

De tota manera pense que és més probable que les precipitacions es registren sobre la mar, a la canal entre les Balears i el País Valencià, i que per la forma de la costa i la latitud siga més probable que afecten la costa del centre de Catalunya.

Fred, probabilitat de nevades a cotes baixes i fort vent. De fet, comencem el dia i la setmana amb avís per vent i fred a bona part de l’interior i nord del País Valencià.

Demà dimarts el fred es mantindrà ben viu per tot arreu. Accentuat pel vent al nord, on el mestral encara podrà superar els 80 km/h. Bufarà més fluix al centre i al sud, on de vesprada fins i tot voldrà entrar el xaloc.

A migdia notarem com el fred comença a minvar

El mes de març començarà tan fred com acabarà el febrer. El vent encara es deixarà sentir moderat al nord, on tot i la presència de núvols no s’esperen pluges. A la costa i al sud farà més sol, però les temperatures no passaran dels 14-15 graus.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa