Diari La Veu del País Valencià
Puig: «Caricaturitzar l’empresari com el ric del Monopoly és injust i fal·laç»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres que «caricaturitzar l’empresari com si fora el ric del Monopoly és injust i, sobretot, és fal·laç», i ha ressaltat que «l’empresari que coneixen els valencians està compromés amb la generació d’ocupació de qualitat, els projectes estratègics (com el corredor o el finançament just) i l’impuls a la formació i la innovació».

Així ho ha destacat el president durant la seua intervenció en la clausura de l’Assemblea General de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Alqueria del Basket a València. En la clausura, hi ha participat també el president d’AVE, Vicente Boluda.

En el seu discurs, Puig ha exposat que «les millores notícies dels últims mesos tenen nom d’empresa» i «beuen de la col·laboració públicoprivada», i s’ha referit així a Volkswagen, Ford, HP o Hitachi. «La lliçó és senzilla: a més facilitats a la inversió, més oportunitats» per al País Valencià, ha assegurat. En aquest sentit, ha valorat les «Volkswagen de cada dia»: «Les empreses que fa dècades que creeu milers d’ocupacions».

Puig ha ressaltat que «sense empresa, no hi ha prosperitat econòmica» ni ocupació, i «sense ocupació, no hi ha igualtat d’oportunitats». Per això, ha remarcat que «l’estat del benestar comença ací» i «exigeix col·laboració i respecte».

«Quan fora hi ha massa soroll i de vegades escassa responsabilitat, la funció social de l’empresa mereix més visibilitat», ha defensat, abans d’indicar que per això s’ha impulsat el Dia de l’Empresa que se celebrarà el 3 de març.

Puig ha assenyalat que, malgrat la guerra a Ucraïna i la crisi inflacionista, l’economia valenciana «no s’ha parat» i va créixer un 5,1% el 2022, segons Airef, mentre que enguany creixerà un 1,9%, sis dècimes més que la mitjana de l’Estat. A més, ha destacat que s’ha aconseguit un rècord en ocupació i exportacions.

«Sense triomfalismes il·lusos, però tampoc fatalismes cendrosos. Cada vegada que algú ha tocat la trompeta de l’apocalipsi, la realitat l’ha desacreditat», ha asseverat.

Puig ha apostat per «generar les condicions perquè ningú tinga ni la intenció d’anar-se’n» del País Valencià. El Consell, ha afirmat, treballa per a «aconseguir el que mereix aquesta terra»: finançament, inversions reals i infraestructures estratègiques com el corredor. «Amb lleialtat als interessos valencians i amb exigència responsable i permanent», ha assegurat.

D’igual manera, ha ressaltat, cal l’acompanyament de l’administració per a «la formació i la innovació que necessita l’empresa». En tercer lloc, ha assenyalat que el Consell treballa per l’«estabilitat»: «Resoldre problemes, no generar-los. Crear una atmosfera institucional favorable, sense escàndols, sense turbulències ni hipoteques d’un altre temps, que per fortuna hem deixat arrere», ha agregat.

Finalment, ha destacat el «caràcter estratègic de la gran empresa familiar per l’ocupació que genera, els sectors sensibles que representa i per les oportunitats que propícia».

Comparteix

Icona de pantalla completa