Diari La Veu del País Valencià
Empresàries, agents socials i polítics demanen retallar la bretxa salarial

Empresàries, agents socials i representants polítics han demanat aquest dimecres retallar la bretxa salarial entre homes i dones, que al País Valencià se situa en una mitjana de 5.000 euros anuals, la qual cosa suposa un 20,1% menys de retribucions per a les dones o 73 hores laborals anuals o una hora i mitja de jornada diària.

Així ho han expressat en un acte celebrat, amb motiu del Dia Internacional per la Igualtat Salarial, a la llaça de l’Ajuntament de València i en el qual han participat l’alcalde de València, Joan Ribó; el conseller d’Economia, Rafa Climent; la vicealcaldessa, Sandra Gómez; la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud; la portaveu municipal del PP, María José Catalá; el síndic de Ciudadanos, Fernando Giner, i la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), que ha organitzat la jornada.

La presidenta d’EVAP ha recordat que l’organització fa 14 anys que reivindica la igualtat salarial i «s’ha avançat, però molt poc». En aquesta línia, ha incidit que aquesta diferència de 5.000 euros a l’any menys de les dones en comparació amb els homes al País Valencià ha de canviar, «però de forma accelerada». Per això, ha reclamat «mesures d’urgència» per a revertir les diferències salarials entre homes i dones. «Hem d’avançar de pressa, perquè, si continuem a aquest ritme, tardarem més de dues dècades a revertir la bretxa salarial», ha assenyalat.

Per a denunciar el «contrasentit» de la bretxa, les associades d’EVAP han dut a terme una acció conjunta amb l’Associació de Comerços del Centre Històric de València amb el lema «Al fet que ningú et fa un descompte per ser dona? Si els preus són iguals per a totes les persones, no té sentit que les dones cobrem, de mitjana, un 20% menys». Al llarg del matí s’han repartit «falsos» cupons de descompte del 20% a totes les persones que s’han acostat a la taula informativa situada sota el balcó de l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa