Diari La Veu del País Valencià
Rosa Pérez Garijo nega que modificara el pendrive que va originar el cas Imelsa

La consellera de Qualitat Democràtica i Participació, Rosa Pérez Garijo, ha negat que modificara el pendrive que va entregar a la Fiscalia Anticorrupció i pel qual es va originar la causa d’Imelsa i ha afirmat que va presentar una denúncia «molt treballada» amb «moltíssima documentació» que va corroborar i no només «un pen amb deu hores d’enregistrament».

Així ho ha indicat Pérez Garijo aquest dimarts en la declaració com a testimoni en la causa, en la qual ha assegurat que no va alterar la documentació que apareixia en el pen que li va entregar el 2014 Marcos López, l’exsogre Marcos Benavent, exgerent d’Imelsa i autodenominat «el ionqui dels diners», quan ella era diputada d’EUPV en la corporació provincial i consellera de l’empresa pública i va denunciar el cas.

L’advocat de l’expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus havia demanat la nul·litat del cas Imelsa perquè, a parer seu, hi havia «manipulació» en el pendrive. No obstant això, Pérez Garijo ha explicat que, abans d’entregar-lo a la Fiscalia, va avisar «per seguretat» al llavors fiscal Anticorrupció Vicente Torres que tenia aquesta documentació i que l’anava a corroborar, quan va acudir a presentar una altra denúncia per un altre cas de corrupció.

«Sabia que tenia una bomba», ha apuntat, i ha insistit que en el pendrive hi havia més documentació, a banda dels enregistraments, com ara algunes adjudicacions, de les quals es va cerciorar que s’havien produït demanant documentació.

Segons Garijo, López no va lliurar el pendrive en la primera reunió, i va dir que tenia «una cosa molt grossa». La consellera ha explicat que va haver-hi moments en què no li va donar veracitat, ja que sabia que López era l’exsogre de Benavent i, en aquell moment, la imatge que tenia de l’ara anomenat «el ionqui dels diners» era «diferent».

De fet, en declaracions posteriors als mitjans, ha precisat que López va tardar un temps a convéncer-se d’anar a denunciar davant Fiscalia i que, al principi, l’exsogre no volia que se sabera que va ser ell qui li va proveir la informació. A més, ha indicat que ella va acompanyar a López a Fiscalia a denunciar.

Benavent li va proposar tindre un assessor

I és que la consellera ha afegit que quan Benavent parlava amb ella i el seu assessor «tractava els altres com uns indecents». De fet, ha revelat que va ser el mateix Benavent qui li va proposar que tinguera un assessor com a consellera d’Imelsa. Del 2011 a principis del 2014 no va tindre assessor, ha assegurat, perquè li van indicar que hi havia retallades de pressupost.

Va ser llavors quan va contractar com a assessor a Josema Sanz, que va ser qui va treballar amb ella la informació i qui va acudir també a les reunions amb López. Pérez Garijo ha assenyalat que van sol·licitar la relació de llocs de treball d’Imelsa i que Benavent es mostrava partidari de donar-li-la, encara que el president de la Diputació, Alfonso Rus, es va negar. A més, ha explicat que se’ls va entregar una llista de treballadors en l’empresa pública, però que van comprovar que no estava complet.

«Rèdit polític»

No obstant això, Benavent ha carregat contra Pérez Garijo abans de la seua declaració en el judici i l’ha acusada d’intentar traure «rèdit polític» d’això.

En declaracions als mitjans abans de la vista a la Ciutat de la Justícia, ha acusat la consellera de presentar la documentació «sense cap cadena de custòdia» i de «saltar-se» la «garantia judicial», així com que «va començar a filtrar perquè se li tirava el temps de les eleccions damunt».

Comparteix

Icona de pantalla completa