Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de la demarcació d’Alacant s’alia amb Hosbec i demana anul·lar la taxa turística

Alejandro Soler, secretari general dels socialistes de la demarcació d’Alacant, s’ha reunit amb la nova directiva de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística Hosbec per a conèixer de primera mà les reivindicacions del sector.

Al llarg de la trobada, Hosbec ha explicat que el turisme és un motor empresarial que impulsa i posiciona a la demarcació i el País Valencià a nivell estatal i internacional. Les previsions per a 2023 són optimistes i es calcula que serà l’any de la recuperació del turisme, aconseguint de nou xifres rècord en turistes i en despesa.

A l’eixida de la reunió, Soler ha declarat que «assumim un compromís de defensar el sector turístic davant les seues reivindicacions no només per a la província d’Alacant, també per a la Comunitat Valenciana. El suport que vam mostrar a Hosbec serà traslladar les seues demandes, com ara el tren a l’aeroport d’Alacant-Elx o les millores en l’autovia A7 entre Sant Joan d’Alacant i el mateix aeroport».

El socialista també ha demanat la paralització de la taxa turística, perquè «pot generar efectes perjudicials en el sector i creiem que no s’ha d’aplicar. Hem d’ajudar a les empreses que no han superat encara els efectes de la crisi de la covid i que està immersa en una complexa situació econòmica derivada de la inflació».

Soler també s’ha compromès amb Hosbec a traslladar la millora i competitivitat de l’Imserso, que ha d’adaptar-se a les noves necessitats dels viatgers, al mateix temps que ha de comptar amb tarifes adequades a les noves circumstàncies del mercat.

Aquestes demandes xoquen amb les decisions del PSPV, que va aprovar a les Corts l’aplicació de la taxa, tot i que des d’aquesta formació s’han mostrat escèptics amb aquesta mesura. Ara, els socialistes de la demarcació d’Alacant han demanat, directament, anul·lar-la, en contra del criteri del Consell, que n’ha sigut l’impulsor.

Comparteix

Icona de pantalla completa