Diari La Veu del País Valencià
Presó provisional sense fiança per a la parella de la dona embarassada morta a Vall d’Uixó

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Nules (la Plana Baixa), en funcions de guàrdia, ha decretat aquest dissabte l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, de l’home detingut com a presumpte autor de la mort de la seua parella -la dona de 27 anys embarassada-per un tret al cap d’arma de foc a la Vall d’Uixò (la Plana Baixa).

Així, l’home queda investigat inicialment, i sense perjudici d’ulterior qualificació, per delictes d’homicidi i tinença il·lícita d’armes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ).

A més, la magistrada ha decretat per uns altres dos detinguts pels mateixos fets la llibertat provisional amb obligació de comparéixer una vegada a la setmana en seu judicial. Tots dos estan investigats per suposada cooperació o encobriment dels delictes abans esmentats.

Finalment, han comparegut davant la jutgessa, en aquest cas en qualitat d’investigades no detingudes per delicte d’encobriment, altres dues persones implicades en el mateix succés. Es tracta d’un home i una dona que havien sigut arrestades en un primer moment i que van ser posades en llibertat per les mateixes forces de seguretat després de comparéixer en seu policial, ja que no s’havia d’adoptar cap resolució respecte a la seua situació personal en haver comparegut voluntàriament en el jutjat ja en situació de llibertat.

La causa judicial està declarada secreta i la magistrada de guàrdia ha acordat inhibir-se de les actuacions en favor del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Nules, atés que era aquest òrgan el que estava de guàrdia quan van succeir els fets i havia obert per això diligències prèvies amb anterioritat.

La investigació per la mort registrada dilluns passat a la Vall d’Uixó d’una dona de 27 anys embarassada després de rebre un tret es manté oberta, segons va indicar aquest divendres la delegada del Govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé.

Agents de la Guàrdia Civil van detindre a cinc persones per la defunció d’aquesta dona. El primer arrest va ser el de la parella de la víctima com a presumpte autor del tir i suposat autor dels delictes d’homicidi per imprudència i tinença il·lícita d’armes.

Posteriorment, la Benemèrita va detindre a quatre persones més: dues d’elles per presumptes delictes d’encobriment i altres dues persones per la seua suposada cooperació necessària per a la comissió dels fets, que van ocórrer passades les 23 hores del passat dilluns al barri Carbonaire, a l’altura del carrer Nou de la Vall d’Uixó.

Comparteix

Icona de pantalla completa