Diari La Veu del País Valencià
Multen els organitzadors del bou embolat a Nàquera per permetre la participació de menors

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha sancionat l’organització que va permetre la participació de menors en un bou embolat a Nàquera (el Camp de Túria) l’estiu passat, atés que considera que va cometre una infracció qualificada de greu.

Així ho ha donat a conéixer aquest dijous AnimaNaturalis que, junt amb CAS Internacional, va posar una denúncia davant l’administració per la participació dels menors en el festeig taurí.

La denúncia es dirigia contra l’Ajuntament de Nàquera, la penya taurina El Cuerno, responsables de l’organització del bou embolat celebrat en aquest municipi, i contra els pares de dos menors que van participar activament en aquest acte.

En les imatges a les quals les organitzacions van tindre accés, s’hi apreciava dos menors, de 9 i 10 anys, acompanyats pel pare d’un d’ells, provant d’encendre amb una bengala les boles enganxades a les banyes del bou, ha indicat Cristina Ibáñez, advocada d’AnimaNaturalis.

La denúncia de l’entitat va tindre com a conseqüència l’obertura d’un procediment sancionador contra quatre persones considerades responsables per permetre la participació de menors de 16 anys en els bous al carrer, la qual cosa ha derivat en una multa que ja ha sigut satisfeta, encara que l’import de la qual no s’ha donat a conéixer.

La infracció comesa és considerada com a greu pel Reglament de festejos taurins del País Valencià. Aquestes sancions contemplen, alternativament o acumulativament, una pena de multa de 601 a 30.000 euros i, acumulativament, fins el 300.000 euros, suspensió o prohibició de l’activitat per un període màxim de sis mesos, clausura del local o establiment per un període màxim de sis mesos i inhabilitació per a l’organització o promoció d’espectacles públics, activitats recreatives o activitats socioculturals per un període màxim de sis mesos.

«Com és habitual, es tracta d’una sanció insuficient. Aquesta classe de fets no només posa en perill la integritat física de xiquets, sinó que promou tradicions cruels amb els animals que naturalment anirien desapareixent si no s’involucra d’aquesta manera menors d’edat. Malgrat això, aplaudim que s’haja fet justícia», ha subratllat Ibáñez.

Comparteix

Icona de pantalla completa