Diari La Veu del País Valencià
Acció Ecologista-Agró enceta el projecte «Decidim el Camp de Morvedre»

El col·lectiu d’Acció​ Ecologista-Agró al Camp de Morvedre iniciarà en les pròximes setmanes un projecte dirigit a la societat civil de la comarca, titulat «Decidim el Camp de Morvedre».​ A través d’aquesta iniciativa es pretén generar un debat sobre les infraestructures que s’estan plantejant al territori «de manera no sostenible i que estan comprometent el futur de les persones que l’habiten, excloses dels processos de presa de decisions sobre els mateixos».

La gigafactoria de Volkswagen, els camps fotovoltaics, l’AVE o l’ampliació del Port són alguns dels projectes ​ ​que es volen implantar, tot i que segons Acció Ecologista-Agró «amenacen la resiliència climàtica, social i econòmica del Camp de Morvedre». Davant «l’absència de processos participatius ​ prou seriosos perquè s’escolten diferents opinions o que es cree un plantejament estratègic del futur de la comarca amb els interessos de la seua població», AE-Agró ha estat els últims mesos treballant per desenvolupar el projecte «Decidim el Camp de Morvedre».

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ha rebut una subvenció de la Conselleria de​ Participació per a la implementació​ i promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, és poder establir un diàleg entre les persones que estan al davant de les decisions que afecten la comarca i les persones que les viuran. «Que la població conega de primera mà quin és el futur que els espera, on estan les dificultats i reptes, quins mecanismes disposem per protegir-nos, amb quins recursos comptem… i, per descomptat, quina és la voluntat dels nostres governants», apunten els ecologistes. «Perquè creiem necessari, en el context de crisi actual, ​pactar un màxim d’explotació del nostre territori tenint en compte la seua capacitat i afeccions».

Per tal d’assolir-ho s’han organitzat dues sessions formatives, que se celebraran el 2 i 9 de març, en les quals es vol sensibilitzar a la ciutadania sobre la riquesa del Camp de Morvedre i analitzar els impactes d’allò projectat. «Tot això amb la col·laboració de persones reconegudes en diferents disciplines: social, econòmic, territorial, ambiental i patrimonial». Més endavant, el 21 de març tindrà lloc un taller participati​u, que anirà seguit de dues jornades obertes, el 23 i 27 de març, amb ​​els governants. L’entitat ha demanat la implicació i la participació dels polítics locals i valencians.

Acció Ecologista-Agró farà pública les pròximes setmanes la programació que acompanya el projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa