Diari La Veu del País Valencià
STEPV negociarà amb Hisenda la progressió de plantilles d’Infantil i Primària

El sindicat STEPV negociarà amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic l’aplicació i progressió de les plantilles de professorat d’Infantil i Primària per a «garantir un increment major de personal». Així s’ha acordat en la reunió celebrada aquest dilluns entre representants de l’organització sindical, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, la directora general de Personal, Lina Herranz, i la subdirectora general de Provisió, Lucia Arenas, per a tractar les plantilles d’aquests cicles.

Des del sindicat han celebrat que la seua «insistència» a negar-se a tancar la negociació -que va començar el passat 15 de desembre- «ha donat els seus fruits». «La Conselleria ha donat resposta a les peticions del sindicat, una reclamació que es va plantejar el 19 de gener en l’última Taula Sectorial», ha indicat STEPV.

En aquest sentit, han ressaltat que la Conselleria s’ha mostrat «oberta» a tractar «cadascun dels punts» plantejats per l’organització sindical «amb la voluntat d’arribar a acords o al màxim consens possible».

El primer punt proposat per STEPV s’ha centrat en «aplicar progressivament les plantilles durant diversos cursos, perquè amb el pressupost destinat per al 2023 no es pot aplicar un increment més enllà del ja proposat en l’esborrany de plantilles».

Reducció de les 23 hores lectives

Respecte a la reducció efectiva de les 23 hores lectives amb un paquet horari de dues hores de descompte per a fer desdoblaments proposat per STEPV, la Conselleria ha assenyalat que «amb l’increment de plantilla que es produirà en tots els centres educatius es podrà dur a terme aquesta reducció efectiva, tenint en compte, a més, l’hora de pati, que també es considera lectiva».

Així mateix, STEPV reclama la presència d’un especialista de Pedagogia Terapèutica (PT) i un altre d’Audició i Llenguatge (AL) cada sis unitats. La resposta de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic remarca que «cal incrementar el número de PT de forma generalitzada en centres grans, però el cas d’AL respon més a les necessitats concretes de l’alumnat».

L’organització sindical ha sol·licitat incrementar el professorat de l’especialitat d’anglés per a aplicar el plurilingüisme, amb desdoblaments i ha rebutjat la catalogació de places amb el B2 d’anglés. La Conselleria està disposada a reduir el percentatge de places per a catalogar en anglés «a la mínima expressió».

Després de finalitzar la roda de reunions amb els sindicats, la Conselleria d’Hisenda redactarà una proposta definitiva per a tancar la Taula Sectorial. Per part seua, STEPV estudiarà la proposta i convocarà les assemblees oportunes per a analitzar-la juntament amb el professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa