Diari La Veu del País Valencià
Mazón incorpora a la campanya el lema «o PSOE o aigua»

El president de la Diputació d’Alacant i dirigent del PP valencià, Carlos Mazón, ha confirmat aquest divendres la presentació d’un recurs davant el Suprem i ha afirmat que lluitaran contra el que ha qualificat com la «major retallada de la història» en el transvasament Tajo-Segura, després de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat del tercer cicle de planificació hidrològica, que regirà fins al 31 de desembre de 2027, i que inclou les noves normes que regiran aquesta infraestructura.

«Ja és oficial; ja han publicat en el BOE la major retallada de la història que el PSOE, Ximo Puig i Pedro Sánchez han perpetrat a la província d’Alacant i a la Comunitat Valenciana», ha lamentat en un comunicat i en declaracions facilitades als mitjans de comunicació, en les quals ha incorporat un nou lema de campanya: «o PSOE o aigua, no hi ha una altra».

Mazón, que s’ha mostrat «pessimista» davant la situació hídrica de la demarcació d’Alacant, ha criticat que en el Govern espanyol «no pararan, ja ho sabem; no faran absolutament res per evitar aquesta situació, ja ho sabem; al·legarem i a lluitar, però només ens queda l’esperança que aquests senyors isquen del Govern d’Espanya i de la Generalitat», perquè «el mal pot ser irreversible».

Segons el seu parer, la planificació que publica el BOE és una decisió «injusta i arbitrària del PSOE», i ha anunciat la seua presència en totes les mobilitzacions que es convoquen «per a fer costat als nostres regants i agricultors».

Mazón assegura que la nova planificació del Ministeri per a la Transició Ecològica contempla un augment «sense informes tècnics que l’avalen» del cabal ecològic del Tajo, la qual cosa suposarà una «important retallada» en la quantitat d’aigua que arriba a la demarcació d’Alacant a través d’aquest transvasament, «amb les nefastes conseqüències que això comporta per a l’agricultura, l’economia i l’ús dels nostres municipis», ha manifestat el dirigent del PP valencià, per a qui aquesta situació és la «més dura, injusta i salvatge» que ha adoptat fins ara el Govern de Pedro Sánchez contra el transvasament Tajo-Segura.

Per la seua part, la secretària general del PPCV, María José Catalá, ha apuntat, en una trobada amb els mitjans, que la demarcació d’Alacant, des de la Diputació presidida per Mazón, «està armant jurídicament tots els arguments» per a «poder atacar aquesta retallada sense precedents al Tajo-Segura que, per descomptat, deixa als nostres agricultors en una situació més que precària».

Catalá, que ha indicat que també Múrcia i Andalusia presentaran recurs contra aquesta planificació, ha recalcat que el transvasament Tajo-Segura «és l’exemple més clar de la feblesa» del president de la Generalitat. «Si el nostre president no és capaç de reconduir a Pedro Sánchez i d’aconseguir ni tan sols una cosa tan bàsica per a la nostra terra i els nostres agricultors com és l’aigua, no podem pretendre els valencians que ens defense en res més», ha expressat.

La dirigent popular ha incidit en l’argument que «si no tenim aigua, no tenim vides i si no tenim vida, no tenim agricultura. Si no tenim agricultura, no hi ha sector productiu; sense el sector productiu per descomptat, la nostra terra està condemnada».

En aquesta línia, ha considerat «molt significativa» la postura del Consell i l’abstenció de la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, en el Consell de l’Aigua en el moment de l’aprovació d’aquest decret i també «el silenci del senyor Puig i l’escassa fortalesa que ha mostrat en aquest tema i, sobretot, els dubtes que ens genera si realment la comunitat autònoma presentarà recurs aquesta decisió davant el Suprem, com sí que faran altres comunitats».

Catalá ha demanat a Puig que «aclarisca» la postura «pel bé dels agricultors i dels regants», ja que «si no tenen un president fort, per descomptat, en aquest moment patiran molt». La secretària general del PPCV ha afegit que, «per sort», hi ha unes eleccions «molt a prop i la Comunitat Valenciana té una oportunitat». «És l’oportunitat de tindre un president que coneix tant l’assumpte del transvasament i els problemes d’aigua a Alacant com Carlos Mazón. Amb Carlos Mazón la nostra terra tindrà aigua i tindrà algú que la defense. Amb Ximo Puig, sabem que no», ha mantingut.

En aquesta línia, ha insistit a interpel·lar a Puig sobre la presentació d’un recurs al Suprem «directament, sense ambigüitats, sense escapar-se i sense les maniobres d’inhibició que fa últimament a les preguntes directes». «El PP el té molt clar, les administracions governades pel PP ho tenen molt clar. Sí que ho faran», ha exposat, i ha subratllat que el principal argument de la Diputació d’Alacant és que aquesta decisió es pren «sense informes tècnics». «És una decisió discrecional, irracional, no avalada per cap informe tècnic que justifique la necessitat d’aquesta nova retallada al Tajo-Segura; i en absència d’elements objectius les coses poden resultar totalment irregulars», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa