Diari La Veu del País Valencià
Ana Barceló ha de testificar al jutjat per un cas que afecta la seua antecessora a Saix

L’exconsellera de Sanitat i candidata a l’alcaldia d’Alacant amb el PSPV, Ana Barceló, està immersa en un procés judicial com a testimoni. Els fets corresponen a finals dels anys noranta i afecten la seua antecessora com a alcaldessa de Saix (Alt Vinalopó), María de los Frutos Barceló, qui va ser amb el PP la màxima dirigent municipal entre 1995 i 2003, l’any en què va entrar Barceló.

Segons informa el diari Información, Fiscalia imputa l’exalcaldessa del PP per un delicte de prevaricació per construir un espai esportiu en terrenys que eren propietat de la família d’Ana Barceló. L’acusació demana huit anys d’inhabilitació per a María de los Frutos Barceló, qui també va ser diputada provincial i que ja es va retirar de la política. També li demanen una indemnització de 300.000 euros per als perjudicats.

El 1999, el ple de Saix va aprovar la compra d’una finca propietat de la família de l’exconsellera de Sanitat valorada en 70 milions de pessetes. El tràmit que s’havia de seguir consistia a entregar el terreny sense càrregues, tal com els propietaris van certificar davant notari l’any 2000, tot i que l’alcaldessa del PP, segons l’acusació, es va avançar a la presentació d’aquest escrit i va adquirir el terreny abans, finalitzant els tràmits d’execució de les obres al maig del 1999 presumptament sense el consentiment dels venedors.

Alhora, l’alcaldessa també va demanar en aquell moment una subvenció a la Generalitat de huit milions de pessetes per a pagar les obres, tot i que no va fer referència al fet que el sòl no era encara de propietat municipal. La subvenció va ser concedida i les pistes esportives es van inaugurar a finals de gener de l’any 2000. Poc després, segons l’acusació, l’alcaldessa va reunir els propietaris del terreny per a informar-los de la impossibilitat d’executar la compravenda davant la generació d’un deute pendent de ser resolt, i l’edificació al voltant de la instal·lació esportiva va ser suspesa. En aquest context, l’Ajuntament va informar del trencament de l’acord i es disposava a pagar poc menys de tres milions de pessetes pels terrenys ocupats, i els propietaris van presentar una querella.

Comparteix

Icona de pantalla completa