Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «PSPV, EUPV i Compromís critiquen “durament” l’ERO de RTVV»

L’ERO de RTVV ha dut els partits de l’oposició a criticar «durament» una decisió que, segons EUPV, amaga «motius ideològics», i que ha dut els socialistes a anunciar que estudiaran mesures «contra aquest genocidi cultural».

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha traslladat el suport del seu grup als 900 acomiadats, que en cap cas han estat els responsables de la fallida. Tots sabem perquè ha caigut la televisió pública i és que el PP ha fet durant 18 anys una pèssima gestió.

Ximo Puig, ha anunciat que els acomiadaments de Radiotelevisió Valenciana «van molt més enllà de la crisi d’una empresa pública i, per això, estudiarem aquelles mesures que puguem emprendre per a combatre la situació de persecució, atac a la llibertat de cada persona i, en definitiva, genocidi cultural que està duent a terme el PP».

Puig ha recordat que «sense periodisme no hi ha democràcia; sense transparència, no hi ha democràcia i, per això, lluitarem contra l’atac sistemàtic de Canal 9 i contra els criteris de persecució ideològica que fa el PP de les persones que no són com ells volen que siguen».

Per la seua part, la coordinadora d’EUPV i síndica de la formació d’esquerres en les Corts, Marga Sanz, ha criticat les motivacions ideològiques que hi ha darrere de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en RTVV. «No només és un drama humà per als treballadors, sinó que l’ERO amaga una neteja ideològica cap a tots aquells treballadors que manifesten posicions públiques valencianistes, progressistes, de defensa de l’espai públic audiovisual i d’esquerres», ha declarat Sanz.

«L’acomiadament dels treballadors elegits per les Corts Valencianes per al nou Consell d’Administració de RTVV demostra que el PP vol deixar en mans de la nova directora general una plantilla sense veus crítiques per a poder privatitzar al seu gust RTVVʺ» afegeix la síndica d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa