Diari La Veu del País Valencià
El portaveu de Compromís abandona el ple de la Diputació d’Alacant després de ser insultat per un diputat del PP

Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, ha abandonat la sessió plenària celebrada en aquesta institució després d’haver sigut insultat per Alejandro Morant, diputat del PP, responsable de Carreteres a la corporació i alcalde de Busot (l’Alacantí).

L’insult s’ha produït durant el debat d’una moció del PSPV en què demanava el rebuig de qualsevol càrrec públic de les seues obligacions institucionals si comptava amb una condemna per violència de gènere, referint-se explícitament al candidat a la presidència a la Generalitat de Vox, Carlos Flores Juberías, condemnat per violència contra la seua exparella al 2002 i a hores d’ara vocal del Consell de Transparència després d’haver sigut nomenat pel PP.

Durant el debat de la moció, el PP ha volgut esmenar la proposta dels socialistes demanant un canvi: substituir «violència contra les dones» per «qualsevol tipus de violència». Davant aquesta proposta, Fullana ha acusat el PP de comprar el discurs de l’extrema dreta i de ser «part necessària en el blanqueig» d’aquesta ideologia. Davant la crítica, la incomoditat dels diputats del PP era visible, especialment en Alejandro Morant, cosa que ha fet veure Fullana quan ha dit que «el senyor Alejandro Morant, sempre que parle de drets LGTBI, de violència de gènere, d’extrema dreta, m’interromp». L’alcalde de Busot ha contestat al diputat de Compromís dient-li «tu eres tonto».

Davant aquesta resposta, Fullana ha exigit disculpes al diputat, que s’hi ha negat, i ha interpel·lat Carlos Mazón, president de la Diputació i líder del PP valencià, qui ha insistit a recordar que ell era el moderador del ple, si bé s’ha negat a exigir disculpes al diputat del PP argumentant que ell no és «policia» i que no el pot «obligar».

Des de Compromís recorden que «no és la primera vegada que això ocorre», atès que Morant ja va protagonitzar un fet similar durant la lectura d’una carta d’un jove gai adreçada a tota la corporació provincial al juny de l’any passat. Mentre el portaveu de Compromís llegia aquest document, Morant el va insultar i s’encarà a ell amb paraules com ara «pallasso» o «inútil», paraules que no van ser desautoritzades pel PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa