Diari La Veu del País Valencià
Vincle publica «Flush», de Virginia Woolf

Flush: una biografia, de Virginia Woolf, amb traducció i estudi introductori de Carme Manuel, és el primer títol de Vincle Editorial que arriba a les llibreries el 2023. Una acurada edició d’una de les obres més originals i divertides de la gran escriptora britànica, membre del famós Grup de Bloomsbury i gran renovadora de les lletres contemporànies.

Considerat com un dels llibres més populars de l’autora, a més del més venut de tots els que va publicar, Virginia Woolf va començar la seua redacció a principis d’agost del 1931, després d’acabar Les ones, tal com menciona als seus Diaris, i la va prolongar fins a principis del 1933. Flush, com altres llibres seus, va ser publicat per Hogarth Press, l’editorial que havia fundat el 1917 amb el seu marit Leonard Woolf a la casa de Richmond, en aquell moment Surrey i actualment Londres.

Escrita en tercera persona, Virginia Woolf narra amb una profunda ironia i humor filosòfic les peripècies del famós cocker spaniel de la poeta més apreciada en llengua anglesa del segle XIX, Elizabeth Barret Browning, i fa que ingresse en l’insigne llistat de gossos famosos de la història i de la literatura, com Argos, Cèrber, Lassie, Hachiko, Scooby-Do, Snoopy, Pluto o Milou, entre molts altres.

Així, assenyala l’editorial, «Virginia Woolf fa que Flush entre per la porta gran de la imaginació als arxius de criatures no-humanes recordades no sols per la seua estrafolària personalitat, sinó també per l’assenyada visió del món humà, fent servir mètodes narratius propis de les avantguardes literàries per a modelar una biografia híbrida que travessa l’espai entre espècies, una barreja que miralleja la complexitat de les relacions entre éssers humans i no humans, però que fa prevaldre la subjectivitat animal no humana com a igual a la humana dins d’una mateixa continuïtat narrativa».

Comparteix

Icona de pantalla completa