Diari La Veu del País Valencià
Un editor selecte, Carmelina Sánchez-Cutillas, filosofia actual i molt més, a La Veu dels Llibres

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Lourdes Toledo a Jordi Raventós (Martorell, 1970), professor de retòrica i estilística llatines a la Universitat de Barcelona, corrector editorial, traductor i, sobretot, editor de l’editorial Adesiara, un segell que ha treballat per recuperar els clàssics de la literatura universal en bones traduccions catalanes i per donar llum a autors catalans malaguanyats o una mica oblidats.

En aquest número, P. Cano Server s’endinsa en la Casa Gadea, a Altea (la Marina Baixa), un espai on la memòria de Carmelina Sánchez-Cutillas és ben viva i es mou sense parar gràcies a l’Aula didàctica del Centre d’Interpretació que du el seu nom.

En un altre article de La Veu dels Llibres d’aquest dissabte, Lorena Pérez recomana Males companyies, de Marina Garcés, un recull d’assajos que qüestiona el present i increpa el futur amb la proposta de fer-lo nostre, deslligat del segrest apocalíptic dels convencionalismes i de les estructures rígides d’un sistema que es basa en el control, la dominació i la possessió.

Per part seua, Daniel P. Grau aconsella Ombres entre tenebres, de Manuel Valldeperes, una història sobre els duríssims moments de la retirada de soldats i civils des de Barcelona cap a la frontera francesa, amb bombardeigs continus i criminals de l’aviació i l’artilleria franquista.

En aquest número, Noelia Ibarra ressenya Taller d’interpretació, de Nick Drnaso, una novel·la gràfica, amb un estil gràfic caracteritzat per la sobrietat i el mininimalisme de caire realista, que no renuncia a la complexitat i demana un lector intel·ligent i implicat sense cap por a endinsar-se en una crua dissecció de l’ésser humà.

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més llegits a la Biblioteca Pública de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa