Diari La Veu del País Valencià
La UV celebra la segona edició de l’Olimpíada d’Informàtica del País Valencià

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) celebra aquest divendres, 27 de gener, la segona edició de l’Olimpíada Informàtica del País Valencià, centrada en les aplicacions socials de la informàtica.

Al voltant de 100 participants, estudiants d’educació secundària, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà, posaran a prova les seues habilitats en l’anàlisi i resolució de problemes aplicats al món real, així com disseny d’algorismes, dades i programació. La jornada comptarà amb la presència de la directora general d’Universitats de la Conselleria d’Innovació, Universides, Ciència i Societat Digital, Pilar Ezpelueta.

En conjunt, aquesta competició reuneix «talent jove» en informàtica del País Valencià, una generació que està «cridada a millorar el món a través de la transformació digital», ha destacat la institució universitària.

Respecte a la prova, seran tres hores al capdavant dels problemes, amb un jutge automàtic. El concurs consistirà a resoldre cinc problemes de programació de complexitat creixent utilitzant alguns dels llenguatges permesos: C/C++, Python o Java. De fet, els alumnes han tingut materials en línia, sessions d’entrenament i activitats formatives per a preparar-se per a la competició.

L’ETSE-UV, «pionera i líder» de la formació en informàtica i informacions, ha engegat tres dobles graus, en Química i en Enginyeria Química, en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica, i Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica. A més dels seus set graus, entre els quals destaca el grau en Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia i Ciència de dades.

El camí a l’Olimpíada Internacional d’Informàtica En aquesta primera fase, la persona millor classificada de cadascuna de les seus assistirà a l’Olimpíada Informàtica de l’Estat, el 24 i 25 de març a Madrid, amb subvenció per part de la universitat, juntament amb el guanyador o guanyadora de la seu d’Alacant. Perquè aquesta edició se celebrarà simultàniament en les dues seus: Universitat de València i Universitat d’Alacant.

Així mateix, tindrà la possibilitat d’accedir a la tercera fase i arribar a la competició més prestigiosa del món en informàtica segons la seua puntuació; l’Olimpíada Informàtica Internacional que se celebrarà a Hongria l’agost del 2023.

L’any passat, el guanyador del País Valencià va guanyar el de l’estat espanyol i va arribar al top 5 en la trobada més important, que es va celebrar a Indonèsia.

Comparteix

Icona de pantalla completa