Diari La Veu del País Valencià
Oriola accelera la tramitació d’un dipòsit d’aigua potable al litoral preveient noves urbanitzacions

L’Ajuntament d’Oriola (Baix Segura), governat en minoria per PSPV i Ciutadans, ha plantejat, a través de la regidoria de Patrimoni, liderada per José Francisco Aix (Cs), l’expropiació d’uns terrenys per a col·locar un dipòsit d’aigua potable de 6.000 metres cúbics a la zona litoral del municipi.

Aquest projecte, que ja es preveia a principis d’aquest segle, es planteja després que Hidraqua, empresa que presta el servei hídric a la ciutat, haja fet públic que serà impossible abastir d’aquest recurs els veïns de la ciutat si es porten a terme noves operacions urbanístiques, que derivarien en l’arribada de més persones. Davant aquesta previsió, l’empresa avisa que calen més infraestructures per a posar-hi remei.

Segons sospiten des de Canviem, la marca local de l’esquerra alternativa oriolana, aquesta demanda es fa davant la previsible construcció de Cala Mosca, l’últim espai verge que queda al terme municipal i que els moviments ecologistes estan mirant de protegir de manera constant. De fet, Canviem, que va facilitar la moció de censura que va convertir la socialista Carolina Gràcia en alcaldessa ara fa un any, va condicionar els suports consistorials al govern en minoria del PSPV i Cs a la protecció d’aquest espai.

De fet, el pla urbanístic està a l’espera de nous estudis sobre l’abastiment d’aigua potable, i tot fa pensar que la col·locació del dipòsit obeeix al desig del govern local de superar aquest entrebanc.

Comparteix

Icona de pantalla completa