Diari La Veu del País Valencià
Musicals, percussió, dansa i ciència configuren la programació familiar de CaixaForum València

CaixaForum València ofereix aquest quadrimestre una programació «especial i diversa» adreçada a un públic familiar que gaudeix aprenent mitjançant la cultura. Els musicals, la percussió, els quartets de corda, la dansa i la ciència seran els protagonistes d’aquesta agenda.

Així, el dissabte 28 i el diumenge 29 de gener, That’s a Musical! posarà en escena quatre personatges: un músic, una escriptora, un escenògraf i una actriu, que somien a triomfar en el món dels musicals. A mesura que transcorre l’obra, van descobrint els secrets dels musicals, com per exemple que els arguments poden ser originals o poden estar inspirats en un llibre, una òpera o un quadre.

That’s a Musical! | CaixaForum

Més endavant, el 25 i el 26 de febrer, s’hi podrà veure, Un bosc en la paret. Percussions inesperades, produït per la Fundació la Caixa. Aquesta experiència, construïda a partir del so i a través de la percussió, està dirigida per Anna Llopart i Enric Monfort i compta amb els percussionistes Kimbala com a responsables de la performance sonora. En l’obra es recreen cançons de John Cage i David Lang, entre altres compositors, utilitzant mecanismes sonors autònoms i un sistema de so envoltant que ajudaran els espectadors a crear un espai en el qual la música i l’escena s’uneixen.

El tren de la música farà una parada a CaixaForum València del dissabte 4 al diumenge 12 de març amb l’espectacle Vols viatjar amb mi? Puja al tren de la música, una producció pròpia que proposa un recorregut per diferents estils musicals de diverses èpoques a través del quartet de corda, ja que pràcticament tots els grans compositors de la història han creat peces per a aquesta mena de formació. D’aquesta manera, la proposta repassarà compositors de totes les èpoques, entre ells Mozart, Satie i Bernstein. És un viatge que quatre músics realitzaran al costat de la veu, l’instrument més expressiu de tots.

Per a tancar la programació infantil, el centre cultural acollirà el 29 d’abril Una ciutat d’ombres, una proposta participativa que combina l’art, a través de la dansa urbana, i la ciència, per a conjugar els conceptes relacionats amb la física de la llum i el color.

Comparteix

Icona de pantalla completa