Presenten els estudis acadèmics de Joan Fuster dins de l’«Obra Completa», editada per UV, IAM i Edicions 62

L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de València aquest dimecres

L'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acull aquest dimecres, 18 de gener, a les 19 hores, la presentació de «Llengua i literatura, I: dels orígens a la Renaixença» i «Llengua i literatura, II: època contemporània», volums quart i cinqué de l'Obra Completa de Joan Fuster, coeditada per la UV, la Institució Alfons el Magnànim i Edicions 62.

Aquests últims volums de l'Obra Completa de Fuster, a càrrec d'Antoni Furió i de Josep Palàcios, reuneixen els estudis acadèmics del gran escriptor de Sueca. En particular, agrupen el resum històric de la poesia catalana que Fuster va publicar el 1956, els seus estudis d'història literària sobre els clàssics de l'edat mitjana, el Renaixement i el Barroc, i el tractat de crítica literària «Literatura catalana contemporània» (1972).

A més, s'hi inclouen els pròlegs de Fuster a les edicions de les obres de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés, que constitueixen autèntics estudis sobre aquests autors -en molts casos, impossibles de trobar fins ara- d'un escriptor «imprescindible i irrepetible», subratlla la UV.

En l'acte, hi participaran Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València i curador de l'Obra Completa, i Jordi Cornudella, editor d’Edicions 62.