Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant aprova per unanimitat una moció de suport a les parades d’AVE a Elx i Oriola

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat per unanimitat una moció de suport a les parades d’AVE d’Elx (el Baix Vinalopó) i Oriola (el Baix Segura). La moció ha sigut presentada aquest dilluns pel grup socialista, durant el ple ordinari del mes de gener de la corporació.

La proposta ha tirat avant per unanimitat de tots els grups polítics, després d’incloure una esmena del grup popular en la qual s’insta el Consell a reclamar al govern espanyol el manteniment de les parades intermèdies d’Oriola, Elx, Alacant i Villena en la línia de l’AVE Madrid-Múrcia per a «vertebrar la mobilitat ferroviària i la cohesió social» de les comarques del sud del País Valencià.

Així mateix, la moció rebutja «qualsevol iniciativa o pronunciament dirigit a marginar els municipis d’Oriola i Elx de la línia d’AVE Madrid-Múrcia, eliminant les parades previstes en aquestes poblacions, per considerar que manca de justificació econòmica i social i lesiona de manera clara els interessos dels ciutadans de la província d’Alacant». A més, també reclama a l’executiu espanyol l’ampliació de les freqüències de les línies AVE Múrcia-Oriola-Elx-Madrid.

La diputada socialista i també alcaldessa d’Oriola, Carolina Gracia, ha destacat que han volgut «reivindicar i prendre una posició clara en defensa dels interessos de la província». «Des del grup socialista celebrem que la resta dels grups polítics hagen donat suport a la moció», ha ressaltat.

Per part seua, el diputat Juan de Dios Navarro, encarregat d’exposar l’esmena del PP, ha valorat la importància de «defensar aquestes parades i de reivindicar majors inversions per a poder donar un servei de qualitat i progressar en el nostre dia a dia com a província».

Comparteix

Icona de pantalla completa