Diari La Veu del País Valencià
Plans de cap de setmana per pocs diners

Gener és un mes complicat per a les butxaques. Venim d’uns dies de molta despesa provocada pels regals nadalencs, pels menjars familiars i per un augment significatiu de l’oci en disposar de més dies de festa dels habituals. No obstant això, a pesar que la majoria de nosaltres haurem d’estrényer-nos el cinturó, no per això hem de renunciar a eixir i divertir-nos. Ací proposem una sèrie d’activitats molt econòmiques, i fins i tot algunes gratuïtes per a poder continuar gaudint en família.

1. Eixida a la neu. Gaudir d’aquesta època de l’any i visitar la neu no suposa necessàriament haver d’anar a esquiar. Hi ha altres opcions que no ens costaran res i amb les quals podrem divertir-nos molt com: fer ninots de neu, lliscar amb trineu o amb alguna tela per la muntanya, o fer alguna excursió… l’únic requisit és tenir ganes i estar convenientment abrigat.

2. Visitar alguna localitat, monuments, conéixer la història d’un lloc… Hi ha infinitat de llocs meravellosos a conéixer i que no estan tan lluny. És interessant, per exemple, deixar uns dies abans que els xiquets busquen ells sols informació d’aquestes localitats. D’aquesta manera, a més de divertir-se, aprendran moltes coses.

3. Fer tallers o cursos. Encara que l’oferta no és tan àmplia com amb tallers de pagament, hi ha empreses de mobles i jardineria que ofereixen durant tot l’any tallers gratuïts tant per a infants com per a adults. Només has d’informar-te en els seus webs i apuntar-te amb suficient antelació per a no quedar-te sense plaça.

4. Cinema: per què no muntar el cinema a casa? Fes-te amb una pel·lícula per streaming o bé per alguna aplicació del mòbil, fes roses i gaudeix en família d’una vesprada de cinema. Fer-ho té molts avantatges, com poder repetir una escena que us haja semblat especialment divertida, és més barat i pots anar comentant l’argument sense que ningú et cride l’atenció.

5. Visitar museus. Alguns com els del Museu de la Ciència tenen preus molt assequibles, i altres, són d’accés gratuït els dissabtes o els diumenges a la vesprada o dies especials, com per exemple el Museu de Belles Arts de València. Informa’t als webs d’aquests preus especials.

6. Viatjar. Encara que aquesta última opció sempre suposa un desemborsament de diners, viatjar al gener pot fer-te estalviar, i molt, perquè és temporada baixa. Aprofita per a anar a aquella destinació que en una altra època de l’any no podries permetre’t.

7. Activitats municipals. Cada ajuntament penja en el seu web l’agenda d’activitats culturals de cada mes. Segur que en trobaràs alguna interessant.

Comparteix

Icona de pantalla completa