El Grup Planeta entra en l’accionariat de Bromera

L’acord assegura el manteniment de la independència de gestió del grup valencià i la continuïtat de la seu a Alzira i del seu equip

El Grup Planeta ha arribat a un acord amb Bromera per a incorporar-se al seu accionariat i, d'aquesta manera, «donar continuïtat i impuls al reeixit model cultural i empresarial del grup editorial valencià», han anunciat aquest dijous totes dues entitats.

L'acord, a més de la participació de Planeta en l'accionariat, contempla «el manteniment de la independència de gestió del Grup Bromera; la continuïtat i l'impuls de les seues línies estratègiques; el compromís social i mediambiental i de defensa de la cultura valenciana, i garanteix la continuïtat a Alzira de la seu de l'empresa i del seu equip humà, format per 60 persones, multitud de col·laboradors habituals i empreses auxiliars», concreten.

El grup editorial valencià -integrat pels segells Bromera, Algar, Tàndem, Animallibres, MésLlibres, Diálogo i Tilde- va superar els 7,5 milions d'euros de facturació el 2021.

Josep Gregori, fundador i actual director de Bromera, ha avançat que, el gener del 2024, coincidint amb la seua jubilació, cedirà el relleu de la direcció a l'actual director comercial del grup, Bernat Bataller. L'altre «element clau» del nou equip serà Sandra Capsir, directora de màrqueting i membre de l'equip directiu, «consolidant així un model de gestió en mans de joves professionals amb una llarga trajectòria en Bromera». «L'entrada del Grup Planeta en l'accionariat de Bromera i el relleu generacional en la direcció, amb persones de la casa, són una garantia de projecció de futur», ha assenyalat.

Per part seua, el director general de la Divisió Editorial del Grup Planeta, Jesús Badenes, considera que «la participació en el Grup Bromera -un model de bona gestió, demostrada pel gran acolliment que li dispensen llibreters, autors, ensenyants i lectors- significa un reforç de la nostra oferta literària global i, en particular, en el camp de l'educació i el llibre infantil i juvenil».

«Sintonia» amb Grup62

«És especialment remarcable la sintonia de plantejaments i la complementarietat entre Grup Bromera, al capdavant de l'edició valenciana, i Grup62, el gran referent de l'edició en català; amb aquesta nova vinculació també reforcem i ampliem l'aposta per l'edició en aquesta llengua», ha continuat.

El procés de renovació de Bromera va començar la passada tardor amb l'especialització de les àrees literàries i el fitxatge dels editors Marc Senabre -al capdavant de l'àrea juvenil i d'adults-, i Paula Soriano, com a responsable de l'àrea infantil.

Josep Gregori considera que, «després de 39 anys d'intensa dedicació professional, arriba el moment de cedir responsabilitats a un equip professional molt preparat i il·lusionat, en el qual confie plenament i que continuarà desenvolupant el model Bromera». «L'acord amb Grup Planeta-Grup62 garanteix l'impuls necessari per a aquesta nova etapa», ha asseverat.

Grup Planeta és el primer grup editorial en l'àmbit de parla hispana, amb presència en més de 20 països i que compta amb més de 70 segells editorials presents a l’estat espanyol i Sud-amèrica, que editen en castellà, català i portugués. Grup62, integrat en grup Planeta, és «el grup de referència en llengua catalana, format pels segells Columna, Edicions 62, Empúries, Proa, Pòrtic, Destí, Estrella Polar, Fanbooks, Educaula, labutxaca, BarçaBooks i Península», han destacat.