Diari La Veu del País Valencià
La defensa del «ionqui dels diners» estudia demanar canvis per la reforma de la malversació

La defensa de qui fora gerent d’Imelsa, Marcos Benavent, qui en el seu dia es va autodenominar com «el ionqui dels diners», estudia demanar canvis per la reforma de la malversació en l’escrit d’acusació formulat per la Fiscalia en relació al judici pels presumptes treballadors zombies a Imelsa i Ciegsa, que començarà aquest mes de gener.

La reforma de la malversació impulsada pel Govern espanyol amb Esquerra Republicana podria afectar l’acusació formulada per Fiscalia contra Benavent, que seurà a la banqueta dels acusats per haver utilitzat, presumptament, l’empresa pública Imelsa «en benefici propi» contractant treballadors «per a respondre a favors sol·licitats per terceres persones».

Les mateixes fonts assenyalen que els canvis legislatius, que entraran en vigor a finals d’aquesta setmana, també podrien afectar l’imminent sentència per altra branca del cas Imelsa: la relativa a la peça Thematica. Anticorrupció va mantindre, a finals del passat mes de juny, en una de les últimes sessions del judici, la seua demanda de huit anys i tres mesos de presó per a Benavent per les presumptes irregularitats en adjudicacions a l’empresa Thematica Events.

Es tracta de la primera peça d’Imelsa que va arribar a judici. En aquesta es va dictar interlocutòria de processament per delictes de prevaricació, malversació de caudals públics, falsedat en document mercantil i en oficial realitzat per funcionaris, frau en la contractació i blanqueig de capitals. Anticorrupció emmarca aquests fets dins «l’operativa criminal» dissenyada per al presumpte desviament de fons públics utilitzant l’empresa pública Imelsa, actualment denominada Divalterra, per part dels seus dirigents, entre els quals hi ha Marcos Benavent, gerent d’aquesta empresa per decisió de l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, del PP.

La defensa de Benavent espera la sentència que ha de dictar l’Audiència Provincial de València per a sol·licitar una possible revisió de condemna en relació amb el delicte de malversació. Cal recordar que la reforma d’aquest delicte planteja tres escenaris distints: quan hi haja ànim de lucre, mantenint les penes anteriors, que van de 2 a 12 anys de presó i de 6 a 20 anys d’inhabilitació; i dos delictes nous: la malversació sense ànim de lucre per a «usos privats», que va de 6 mesos a 3 anys de presó i d’1 any a 4 d’inhabilitació; i la malversació per a una finalitat distinta de la prevista, que va d’1 a 4 anys de presó i de 2 anys a 6 d’inhabilitació.

Comparteix

Icona de pantalla completa