Diari La Veu del País Valencià
Pego ofereix la ruta teatralitzada «La volta al món en 80 contes»

Pego (la Marina Alta) torna a oferir el diumenge 15 de gener, a les 11.30 h, la ruta teatralitzada per a tots els públics «La volta al món en 80 contes per a celebrar la increïble aventura que Elcano i Magalhães van dur a terme fa 500 anys. Aquesta activitat lúdica i didàctica es pot gaudir amb la família o amb els amics.

A través de la narració de personatges llegendaris, els assistents descobreixen detalls d’aquesta travessia mampresa el segle XVI que va portar a grans marins i exploradors a navegar pet tots els oceans.

Juan Sebastián Elcano, també escrit Elkano (Getaria, Guipúscoa, c. 1487 – Oceà Pacífic, 1526), va ser el mariner basc que va capitanejar la nau que va fer la primera volta al món després de la mort de Fernão de Magalhães, que havia comandat l’expedició. Aquest últim va nàixer al nord de Portugal, probablement a Ponte da Barca, al voltant del 1480, i va morir a l’illa de Mactan (vora l’illa de Cebú, a les Filipines) el 1521.

Tots dos són coneguts per haver estat al capdavant del vaixell Victòria, que va aconseguir dur a terme la primera circumnavegació de la història, conclosa el setembre del 1522, després de tres anys de viatge, en què Magalhães va navegar cap a l’oest per a arribar a les illes Moluques i, tot passant-hi, va descobrir l’estret que porta el seu nom, que separa els oceans Atlàntic i Pacífic. Quan van desembarcar en aquestes illes, van descobrir que eren a l’Extrem Orient.

Comparteix

Icona de pantalla completa