Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat investiga la ultradretana Cristina Seguí per difondre un vídeo de les víctimes d’una presumpta agressió sexual

El jutjat d’instrucció número sis de València investiga l’exdirigent de Vox, Cristina Seguí, per la publicació i difusió d’un vídeo en les seues xarxes socials sobre les menors víctimes d’una presumpta agressió sexual. Els fets els haurien protagonitzat cinc adolescents d’entre 15 i 17 anys a Burjassot (Horta Nord).

Segons ha informat l’organització de consumidors Facua a través d’un comunicat, Seguí va declarar davant el jutge el passat 22 de desembre. La secció de delictes d’odi de la Fiscalia Provincial de València ja va obrir al juny diligències d’ofici contra Seguí per aquests fets i pels comentaris que se’n van fer. Facua va aportar aleshores, al ministeri públic, certificats digitals dels missatges publicats per la denunciada tant a Twitter com a Telegran, missatges que també resten en poder de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

En aquests missatges, segons Facua, Seguí inseria distintes versions d’un vídeo en què les xiquetes de 12 i 13 anys presumptament agredides sexualment el passat 16 de maig a Burjassot parlaven amb una amiga, també menor. Fiscalia va presentar finalment una denúncia al novembre per la difusió del vídeo, atès que considerava que els fets podrien ser constitutius d’un delicte contra la intimitat tipificat als articles 197 i següents del Codi Penal; i un delicte d’odi recollit a l’article 510.1. El cas ha anat a parar al jutjat d’instrucció número sis de València, que investiga l’exdirigent de Vox. Les proves de Facua han sigut incorporades a la investigació.

En la part de la denúncia presentada per Facua davant l’AEPD, aquest organisme requeria a l’inici a Seguí que esborrara els missatges en els quals havia inserit el vídeo en què s’esmentava el nom d’una de les menors i el primer cognom d’una altra, i en què apareixia el també el nom d’usuari d’Instagram d’una de les víctimes i, en un moment donat, fins i tot es podien veure les cares de dos de les xiquetes que conversaven.

En canvi, després d’esborrar els missatges, Seguí va publicar el vídeo novament, ara amb altra versió, amb imatges pixelades, «cosa que, en qualsevol cas, no impedia que les menors pogueren ser reconegudes per la resta de dades personals que apareixien al vídeo», argumenta l’organització.

Cinc menors, d’entre 15 i 17 anys, van ser arrestats i posats a disposició de la Fiscalia de Menors per la seua presumpta implicació en l’agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l’internament de quatre d’ells en règim tancat, però el jutjat va ordenar-ne la llibertat vigilada amb ordres d’allunyament, una decisió contra la qual Fiscalia va presentar recurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa