Diari La Veu del País Valencià
Soroll de sabres al govern de Sant Joan d’Alacant

Inestabilitat política a Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí). El previsible pacte electoral entre els regidors de Ciudadanos i el PP s’ha materialitzat abans d’hora, quan encara resten mesos per a les eleccions municipals. Aquest acord ha irritat els socialistes, que formen part del govern local gràcies a un pacte amb el partit taronja amb què es van repartir l’alcaldia durant mitja legislatura cada partit. Els dos primers anys el primer edil va ser el socialista Jaime Albero. Ara ho és Santiago Román, de Ciudadanos, ex del PP i fitxat per Mazón perquè torne al partit i figure a les llistes en les municipals del mes de maig. Aquest tomb s’ha produït tot just quan Santiago Román és l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, municipi de 24.000 habitants, mentre compta amb regidors del PSPV al seu govern.

La situació ha fet reaccionar els socialistes fins i tot a través del president Ximo Puig, qui ha fet un clam per «respectar els pactes». En l’àmbit local, el PSPV ha demanat la dimissió de l’alcalde, cosa que no ocorrerà, tot i que els socialistes tampoc no semblen disposats a abandonar el govern municipal.

Segons els socialistes, que van emetre un comunicat, el PP hauria mirat d’aprofitar la tasca desenvolupada pel PSPV a Sant Joan d’Alacant, que ha governat amb Cs, un partit que ara per ara no té opcions de traure representació. Des de l’executiva socialista a la demarcació d’Alacant, Alejandro Soler espera que el govern local aguante fins al final, tot i que ha criticat el moviment del PP per fitxar regidors de Cs. «Es veu que no tenen banqueta i que han de recórrer a un altre partit per a confeccionar llistes», ha ironitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa