Diari La Veu del País Valencià
Mazón celebra la incorporació de membres de Cs a les llistes locals del PP

El president del PP valencià, Carlos Mazón, ha celebrat la incorporació a les llistes del seu partit de representants de Ciutadans i de persones que no estaven en política, i ha assegurat que les seues llistes són «projectes de suma i d’unió d’esforços sota el paraigua del PP».

Entre els fitxatges que ha destacat Mazón hi ha l’alcalde de Granja de Rocamora (Baix Segura), Javier Mora; o el regidor de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí), Pachi Pascual. També ha agraït la iniciativa del PP de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí) per realitzar una llista conjunta amb Cs amb la qual concorreran a les eleccions locals i valencianes del maig del 2023. L’alcalde d’aquesta localitat, Santiago Román, de Cs, ha tornat al PP, on ja va militar, i ha sigut l’artífex d’aquesta idea. Mazón ha agraït la «generositat» amb la qual Manuel Aracil, actual líder del PP a Sant Joan, ha obert la porta a Román.

De fet, curiosament, Cs governa en aquesta localitat gràcies a un pacte establert el 2019 amb els socialistes, amb què es van repartir l’alcaldia mitja legislatura cada partit. Ara mateix està en mans de Cs, i el president valencià, Ximo Puig, ha intervingut per a dir que els acords «s’han de complir», després de l’entesa evident entre Cs i PP.

En tot cas, Mazón ha explicat que «no hi haurà canvi» al País Valencià «si Alacant no rema amb força». «Vull que Alacant siga referència i avantguarda, i des del sud podem anar explicant molt bé el nostre projecte de rebaixa d’impostos, d’inversions estratègiques per als municipis que més ho necessiten, la reivindicació de la nostra terra, el finançament que ens correspon, l’aigua que necessitem i la defensa del turisme».

Pel que fa a altres candidats a distintes alcaldies, Mazón destaca els casos de Dénia (Marina Alta), amb Pepa Font, que es va allunyar del PP i va crear un partit local, Centre Unificat. La tornada de Font suposa, segons Mazón, «la reunificació de tot l’espai de centre, i anem amb moltíssima ambició a les eleccions locals d’aquesta població». Alhora, també ha valorat els candidats de Novelda (Vinalopó Mitjà), Alcoi (Alcoià) i Oriola (Baix Segura), David Beltrá, Carlos Pastor i Pepe Vegara, respectivament. Tres localitats en què governa el PSPV i que el PP aspira a guanyar.

Comparteix

Icona de pantalla completa