Diari La Veu del País Valencià
Alzira serà la seu del X Mundial de Pilota a Mà el 2023

El X Mundial de Pilota se celebrarà a Alzira (la Ribera Alta) del 27 de març al primer d’abril del 2023. Aquesta edició del campionat internacional aspira a ser la de més participació de la història de la Confederació Internacional de Pilota a Mà (CIJB), atés que ja han confirmat la seua presència 19 seleccions: França, Anglaterra, l’Equador, el País Valencià, Bèlgica, el Paraguai, l’Argentina, els Països Baixos, el País Basc, Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, Portugal, Itàlia, els Estats Units, Veneçuela, Colòmbia, l’Uruguai i Quebec.

Les modalitats que es juguen en el Mundial són el joc internacional, llargues, one wall i l’escollida en cada cas per la seu organitzadora, en aquest cas el frontó valencià.

La Conselleria d’Esport acompanya la CIJB en l’organització i la promoció de l’esdeveniment i aporta 100.000 euros de la línia d’esdeveniments esportius internacionals perquè el Mundial siga una realitat. Per part de l’Ajuntament de la capital de la Ribera Alta s’han posat a la disposició de l’organització les instal·lacions del trinquet per a la cerimònia d’obertura; el Camp d’Esports Venècia per a les modalitats one wall, frontó valencià i joc internacional; l’avinguda Luis Suñer o la plaça de la Generalitat per a la modalitat de llargues, i el Complex Esportiu Pérez Puig per si, a causa de l’oratge, calguera fer-ne ús.

En l’última edició del mundial celebrada a Colòmbia, hi van participar 16 seleccions d’Europa i Amèrica: Anglaterra, l’Argentina, Bèlgica, Bolívia, Colòmbia, el País Valencià, l’Equador, Euskadi, França, Holanda, Itàlia, Mèxic, el Paraguai, l’Uruguai, Veneçuela i Xile.

Imatge gràfica i cartell

Fa uns dies, el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el president de la CIJB, Alberto Soldado, van presentar la imatge gràfica i el cartell del X Mundial de Pilota a Mà, obra de l’estudi de disseny valencià Sud+Sud junt amb l’il·lustrador Francesc Roig.

Per a conceptualitzar el logotip s’ha agafat com a referència un dels vestigis patrimonials més rellevants d’Alzira, la muralla, que s’ha relacionat amb una pilota valenciana. En la proposta de cartell s’ha treballat amb referents visuals dels Jocs Olímpics o els Mundials de Futbol i aquest llenguatge s’ha traslladat als orígens de la pilota, amb una clara referència als frisos grecs. El Mundial també disposa d’un espai web propi.

Soldado va comentar que, a parer seu, «aquesta imatge recull perfectament els valors i l’essència d’Alzira com a capital mundial de la pilota». Per part seua, Gómez va explicar que «haver esdevingut seu del Mundial de Pilota suposa que Alzira està alineada amb els valors que es desprenen de l’esport: la col·lectivitat, les ganes de fer equip, promoure el respecte i la convivència. Durant uns dies Alzira es transformarà en la clau que obrirà les portes del nostre esport més significatiu al món».

D’altra banda, Moya va destacar que «el treball acurat ha donat com a resultat una imatge que ens trasllada modernitat sense perdre els orígens, la internacionalització i l’ancoratge a la ciutat on celebrarem el Mundial, a més de valors vinculats a l’esport, el nostre esport més genuí, que preveuen la germanor entre diversos punts del món amb un vincle comú: la pilota».

Comparteix

Icona de pantalla completa