Diari La Veu del País Valencià
Concentracions a les portes dels centres educatius per protestar contra la burocràcia

Docents de diversos centres educatius del País Valencià han dut a terme aquest dijous concentracions per a reclamar que es pose fi a la «burocràcia absurda».

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha iniciat una campanya amb el lema «ja n’hi ha prou de burocràcia absurda», que pretén protestar contra el que consideren excessius tràmits que han de fer els equips directius i el professorat i que «desvien l’atenció» de la seua principal funció, que és la docència.

El sindicat va proposar concentracions aquest 15 de desembre perquè és l’últim dia per a presentar la Programació General Anual, un dels documents que cal remetre cada any i que es va aconseguir ajornar un mes, ja que la data inicial prevista era el 15 de novembre.

Precisament, recorden des de STEPV, «es va ajornar per les queixes dels centres per la ingent burocràcia que s’està exigint ara al professorat per l’aplicació dels nous currículums de la LOMLOE i la reformulació de les programacions, a més dels tràmits burocràtics habituals, que ja són molts i massa habituals».

En aquest context, «desenes de centres s’han concentrat aquest matí en la porta o en l’interior dels centres per a exigir aquesta reducció de la burocràcia», recalca STEPV.

L’organització subratlla que porta «molts anys reclamant aquesta reducció» i que té «el compromís de la Conselleria de fer-ho, un compromís que no s’ha vist complit encara», lamenta. «És per això que aquest sindicat continuarà reclamant i mobilitzant el professorat perquè aquest compromís es complisca», conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa