Diari La Veu del País Valencià
UP i CCOO aborden la situació de les comarques del nord del País Valencià i «la necessitat de donar suport al taulell»

Les representants per Castelló d’Unides Podem, Marisa Saavedra, diputada al Congrés, i Irene Gómez, diputada a les Corts, han mantingut una reunió amb Albert Fernández, secretari general de CCOO de les comarques del nord del País Valencià, en la qual han abordat la situació sociolaboral d’aquestes comarques, les mesures del govern espanyol i la necessitat de donar suport al taulell.

Saavedra ha explicat que han posat en comú les novetats que plantegen els Pressupostos de l’Estat, «que milloren les condicions laborals de les treballadores i els treballadors del país i reforcen la seua protecció». També han valorat altres aspectes, com ara «la pujada en la prestació de desocupació, l’increment de l’Iprem, que beneficia un milió de persones que reben subsidis o l’increment d’un 8,5% de les pensions», «mesures molt importants i essencials per a ajudar les classes populars a fer front a la crisi per la inflació», ha afirmat.

El pressupost, segons ha assenyalat, «ha elevat al 60% de la base reguladora la prestació de desocupació a partir dels sis mesos, revertint una retallada del PP que l’havia baixat al 50%, ha incrementat el pressupost de la Inspecció de Treball en un 25% des de 2019 i un 30% més el personal inspector, un element clau per reforçar la vigilància per al compliment de les condicions laborals». També han subratllat l’augment en 20 milions d’euros en mesures de Prevenció de Riscos laborals.

Saavedra i Gómez han exposat també els efectes de la Reforma laboral «que ha frenat la temporalitat existent, aconseguint que ara el 50% de contractes siguen indefinits enfront del 10% que se signaven amb la normativa laboral del PP», i han destacat el compromís ferm del govern espanyol d’augmentar substancialment l’SMI.

Fernández ha remarcat que, «malgrat que les mesures no satisfan al 100% les seues reivindicacions, sí que signifiquen un canvi de rumb molt positiu que ens situa en una via de millora i recuperació de drets i condicions laborals».

«Donar suport al taulell»

Respecte a la situació del taulell, el secretari general de CCOO a les comarques del nord del País Valencià ha exposat les dificultats del sector amb la crisi provocada per l’augment dels preus del gas i la reducció del comerç amb Algèria o Rússia, que fa necessària l’activació d’ajudes directes.

Tant UP com CCOO han fet palés que els ERTO són un bon mecanisme de protecció de l’activitat econòmica i l’ocupació, ara activats per a 5.000 treballadores i treballadors d’un total de 10.000 en ERTO preventiu, «però cal treballar en mesures que reactiven un sector essencial a les nostres comarques».

Les parlamentàries d’Unides Podem estaran alerta a l’adient concessió de les ajudes compromeses per les administracions autonòmica i estatal, i continuaran demanant ajustar-les a l’evolució de la crisi. En el camí cap a un escenari de futur de més sobirania energètica continuaran plantejant a les conselleries i ministeris implicats «l’adopció de mesures que garantisquen la continuïtat d’una indústria essencial per Castelló, que proporciona un producte de gran qualitat i molts llocs de treball».

Comparteix

Icona de pantalla completa