Diari La Veu del País Valencià
Els podcasts en directe, un pas més en la professionalització de la creació de continguts

Els podcasts són el format en què actualment més gent està començant a crear en valencià. A diferència d’altres, la intimitat del format sonor i la facilitat a l’hora d’enregistrar-ne un amb pocs recursos està fent que moltes colles d’amics i amigues inicien els seus programes conversacionals a la xarxa. En els darrers mesos s’han afegit a Poblet.info podcasts com A La Fresca, Comentants, Gent amb trellat, Club Babalà o Viatge per les Terres Intermèdies, entre altres.

Però si fem una mirada més enllà dels estudis professionals i casolans on s’enregistren els programes habituals, els últims mesos també s’ha produït una eixida de la zona de confort per a donar el pas al format presencial. Espais com ara la Plaça del Llibre, la Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari o Ambra Poble-Bar de Benimaclet han acollit espectacles en directe on la base d’estos era la gravació d’un programa de podcast.

Gent Ràndom van estar a la Plaça del Llibre de València el vespre de Tots Sants fent un programa amb Núria Bendicho com a convidada. Deparkineo ho va fer unes setmanes més tard, l’11 d’octubre a la Plaça del Llibre de Castelló junt amb Aina Fullana i el mateix dia a la XX Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari s’enregistrava un podcast festiu d’Obrim Portes amb la participació de tots els assistents i organitzadors de la trobada. El dolcet pal café va estar a la Nucia en el XXXV Congrés de Sociolingüística fent de les seues i la darrera setmana, coincidint amb la Gala de la Creació de Contingut en valencià s’estava celebrant a Benimaclet un acte organitzat per Aixa, «El podcast en valencià en camí a l’autosostenibilitat», en què Greuges Pendents enregistraren el seu programa junt amb Josep Nadal i Quico Arabí.

Comparteix

Icona de pantalla completa