Els podcasts en directe, un pas més en la professionalització de la creació de continguts

Des d’un xicotet estudi de ràdio o de sa casa fins a la plaça del poble

Els podcasts són el format en què actualment més gent està començant a crear en valencià. A diferència d’altres, la intimitat del format sonor i la facilitat a l’hora d’enregistrar-ne un amb pocs recursos està fent que moltes colles d’amics i amigues inicien els seus programes conversacionals a la xarxa. En els darrers mesos s’han afegit a Poblet.info podcasts com A La Fresca, Comentants, Gent amb trellat, Club Babalà o Viatge per les Terres Intermèdies, entre altres.

Però si fem una mirada més enllà dels estudis professionals i casolans on s’enregistren els programes habituals, els últims mesos també s’ha produït una eixida de la zona de confort per a donar el pas al format presencial. Espais com ara la Plaça del Llibre, la Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari o Ambra Poble-Bar de Benimaclet han acollit espectacles en directe on la base d’estos era la gravació d’un programa de podcast.

Gent Ràndom van estar a la Plaça del Llibre de València el vespre de Tots Sants fent un programa amb Núria Bendicho com a convidada. Deparkineo ho va fer unes setmanes més tard, l’11 d’octubre a la Plaça del Llibre de Castelló junt amb Aina Fullana i el mateix dia a la XX Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari s’enregistrava un podcast festiu d’Obrim Portes amb la participació de tots els assistents i organitzadors de la trobada. El dolcet pal café va estar a la Nucia en el XXXV Congrés de Sociolingüística fent de les seues i la darrera setmana, coincidint amb la Gala de la Creació de Contingut en valencià s’estava celebrant a Benimaclet un acte organitzat per Aixa, «El podcast en valencià en camí a l’autosostenibilitat», en què Greuges Pendents enregistraren el seu programa junt amb Josep Nadal i Quico Arabí.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.