Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant rebutja la derogació de la sedició

El ple de la Diputació d’Alacant, amb majoria de PP i Ciutadans, ha aprovat una moció per a oposar-se al projecte de llei de reforma del Codi Penal que servirà per a substituir el delicte de sedició pel de desordres públics agreujats.

A la sessió ordinària d’aquest dimecres, la institució ha manifestat el seu rebuig a la proposta estatal a proposta de Ciutadans, que ha presentat una moció a la qual s’ha sumat al PP i en contra de la qual han votat els partits de l’oposició, PSPV i Compromís.

El diputat Javier Gutiérrez ha exigit el govern estatal que done suport «públicament» el Tribunal Suprem i es comprometa a que es complisquen les sentències emeses contra els impulsors del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya.

Tant el PSPV com Compromís han rebutjat la moció. El valencianista Gerard Fullana ha acusat els partits del govern provincial de ser «la major fàbrica d’independentistes que hi pot haver». Toni Francès, portaveu socialista, també ha dit que des que governa el PSOE a l’Estat espanyol «la situació que s’ha viscut a Catalunya ha anat millorant».

Comparteix

Icona de pantalla completa