Diari La Veu del País Valencià
Un matí per a xicotets artistes a la Serra d’Irta

Aquest dimecres, 7 de desembre, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Muntanyes, el Centre d’Interpretació del Parc Natural Serra d’Irta, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert-Alcossebre (el Maestrat), convida les famílies a passar un matí a l’ermita de Santa Llúcia, des d’on els xiquets podran dibuixar i pintar a l’aire lliure un paisatge impressionant.

L’activitat, destinada a infants d’entre 6 i 10 anys, es desenvoluparà entre les 10 h i les 13 h. Les places són limitades i cal inscriure’s prèviament de manera gratuïta. Es recomana portar roba i calcer còmodes, esmorzar i aigua.

L’ermita de Santa Llúcia està situada a l’extrem més meridional de la Serra d’Irta, a 315 d’altitud, junt amb altres construccions i les restes d’una torre de guaita del segle XVI. Davant de les construccions, hi ha una petita plaça amb un pou al bell mig, des d’on es pot gaudir d’unes vistes espectaculars: les Columbretes, tota la plana costanera fins a Orpesa (la Plana Alta), amb el Prat de Cabanes-Torreblanca inclòs i, a l’interior, el cim de Penyagolosa.

Els últims anys, als peus de la plaça, s’hi han dut a terme excavacions arqueològiques que han descobert ocupacions humanes que es remunten a l’inici de l’Edat del Bronze, al voltant del 2000 aC.

La pujada amb vehicle es fa pel nucli urbà de les Fonts passant per la urbanització del Pinar. També hi ha una sendera senyalitzada que comença a la carretera de les Fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa