Diari La Veu del País Valencià
El festival del llibre il·lustrat Baba Kamo programa tallers creatius familiars al Centre del Carme

La V edició del festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo, que tindrà lloc al Centre del Carme del 16 al 18 de desembre, mostrarà les propostes literàries d’una trentena d’editorials, llibreries i segells d’autoedició. La programació proposa una àmplia agenda amb «il·lustració internacional, jocs entre música i dibuix i viatges a mons ficticis».

Baba Kamo va nàixer amb unes metes clares: promoure el llibre il·lustrat en tots els vessants, convertir-se en punt de trobada on visibilitzar el treball dels professionals del sector, avivar la creació interdisciplinària i fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica.

El festival també oferirà activitats familiars. Així, el dissabte 17 de desembre, a les 11.30 h, tindrà lloc el taller «La gran auca dels oficis imaginaris», impartit per l’il·lustrador Just RR, que proposarà als xiquets dibuixar oficis inventats. Per a això, començarà explicant què és una auca i parlant sobre professions tradicionals, i a continuació, es crearà una auca col·lectiva de treballs fantàstics, com ara «entrenador de llagosta, emprovador de gelats, criador de dracs, pentinador d’unicorns, espantador de mosques, pintor d’arcs de Sant Martí o fabricant de varetes màgiques».

L’endemà, el diumenge 18 de desembre a la mateixa hora, serà el torn del taller familiar «XYZ», que busca estimular la curiositat i l’expressió a partir de llibres singulars. Serà impartit per l’arquitecta Elena Rodríguez, que des del seu projecte Detalleres es dedica a la mediació cultural, combinant la dinamització amb la gestió de projectes innovadors que connecten diverses disciplines artístiques. En concret, treballa en el punt de trobada entre disseny, llibres i art. A través del joc i amb noves eines, estimula la curiositat natural, explorar, aprendre i divertir-se. Tots dos requereixen inscripció prèvia.

El programa de Bava Kamo 2022 clourà el mateix diumenge al matí amb un espectacle a càrrec de la Jove big band Sedajazz, una formació integrada per músics de 7 a 13 anys que interpreta composicions de reggae, ska, soul i jazz.

Comparteix

Icona de pantalla completa