Diari La Veu del País Valencià
El Teatre Micalet acull els contes de Víctor Català

El Teatre Micalet acollirà, de l’1 al 4 de desembre, l’obra de la companyia Q-Ars Teatre, Contrallums, la lectura, una proposta en la qual les actrius Anna Güell, Daniela Feixas i Tània Banús interpretaran tres contes de Víctor Català: Dionissos, La pua de rampí i Carnestoltes.

Des del 2004, Q-Ars Teatre, que ha visitat el Micalet en diverses ocasions, ha produït diversos espectacles teatrals basats en textos literaris. Amb Contrallums, la lectura segueixen la seua línia amb una dramatúrgia acompanyada de poemes i alguns fragments dels pròlegs que la mateixa autora escrivia, segons ha detallat el teatre en un comunicat.

La peça està produïda per una selecció de textos amb més de 100 anys d’antiguitat que parlen de «la part fosca» dels éssers humans, de la violència, del tracte que reben els més febles, de les pors, de les passions i del dolor «carregat d’humanitat» de tots els seus personatges. Amb l’obra es pretén posar de relleu textos literaris de qualitat, escrits per dones i en català.

Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, va adoptar aquest nom per a preservar la seua llibreta després de l’escàndol que va suposar el fet que el seu monòleg La infanticida fora premiat als Jocs Florals d’Olot el 1898. Contrallums, la lectura, homenatja una de les escriptores més destacades de la literatura catalana.

El teatre basat en la seua obra es podrà gaudir de l’1 al 4 de desembre al Teatre el Micalet en diversos horaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa