Tal dia com hui del 2013 Alberto Fabra va tancar Canal 9

El 29 de novembre del 2013 es va produir el tancament de Canal 9. Així ho va contar Diari La Veu: 

Resum, en sis actes, de la fi de la Radiotelevisió Pública Valenciana

Divendres, 29 de novembre a les 00:30h

00.30 h: Apaguen Ràdio 9 i els treballadors s’atrinxeren a RTVV

A mitjanit Ràdio Nou s’ha apagat, bé l’ha apagada Fabra. Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han impedit aquesta matinada en un primer moment accedir els liquidadors al centre de control on estan els cables per a tallar les emissions, i han denunciat que se'ls ha intentat impedir que gravaren imatges. Posteriorment, han format un cordó davant el control central de la televisió perquè no entrara la policia, que finalment s'ha retirat entre crits de «no es tanca». El presentador de l'informatiu especial que s'emet des de la mitjanit ha explicat poc després de les dues de la matinada que els liquidadors nomenats aquesta vesprada pel Govern valencià per a tancar l'empresa pública, estaven en el control central de la televisió i que «en qualsevol moment» podien apagar-la.   

 

12:11 La Policia entra a Canal 9

La Policia, acompanyada pels liquidadors nomenats pel Consell, ha desallotjat per ordre judicial de les instal·lacions de RTVV a Burjassot els treballadors, que durant tota la nit han emés una programació especial davant l'imminent fos a negre de les emissions. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Paterna ha ordenat el desallotjament «immediat» de les instal·lacions de RTVV a Burjassot i que si no es produeix de forma voluntària serà «per la força policial», segons informa el Tribunal Superior de Justícia valencià. Els periodistes que es mantenen parapetats en la seu de Radiotelevisió Valenciana han escridassat «No teniu vergonya!», «Fabra dimissió!» i «Lladres!» davant la presència de policies nacionals i els liquidadors que procedien al desallotjament i tancament de l’emissió…  

   Divendres, 29 de novembre a les 12:30h

12.19 h.: Fabra prem el botó de la vergonya i apaga RTVV. Fabra dimissió!!

Amb premeditació i nocturnitat Alberto Fabra ha donat l'ordre més nefasta de la seua gestió i ha apagat la ràdio i la televisió pública valenciana en una nit i matinada d'angoixa i amb l'ordre del jutjat de Paterna de desallotjament. A les 12.19 hores d'aquest divendres 29 de novembre de 2014, les imatges de TVV han deixat d'escoltar-se i veure's a tot el País Valencià. Abans Paco Telefunken, el tècnic que havien llogat per a tallar el cable, es negà a fer aquesta acció. «Me'n vaig al meu poble. És una decisió pròpia…» 

Dissabte, 30 de novembre a les 10:45h

Èxtasi i renúncia de Canal 9, per Sergi Tarín

Tensió, drama i comèdia durant l’última matinada de la televisió pública. 00.05. «Volen apagar la tele. ¡Tots a Burjassot!». El missatge esclata en centenars de mòbils i la pista d’Ademús es convertix en una carrera de kamikazes. Fa a penes mitja hora que ha entrat en vigor el decret de tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) aprovat per les Corts este dimecres. Ràdio Nou, a l’avinguda de Blasco Ibáñez, ja ha sigut presa per la policia. A les portes de Canal 9, la gent s’amorra a les reixes amb el carnet de treballador a la mà. Agents de la Nacional i de seguretat privada barren el pas. Fa un fred de ganivet i, a dintre, els periodistes del torn de nit improvisen un informatiu per narrar en directe el tancament. El conduïx Frederic Ferri, rostre dòcil del PP durant els anys de la manipulació i rostre amarg contra el PP una vegada acomiadat. «Soc la veu i la imatge de 1.600 famílies», assegura. Al seu costat té Vicent Mifsud, president del comitè d’empresa. L’apagada sembla imminent i Ferri es redimeix abans l’extrema unció: «Tenim una nòmina, no tenim tota la culpa». «¿Per què ens fa açò el PP?», es desfà en últim sospir…

Dissabte, 30 de novembre a les 18:15h

Sergi Castillo: «El tancament de Canal 9 suposarà la fi del règim»

100 càrrecs del PP valencià i la seua administració estan imputats per corrupció. La factura del balafiament i la corrupció ascendeix a 12.500 milions d'euros. Obrir les pàgines de Tierra de Saqueo, el llibre de Sergi Castillo Prats, és transportar-se a un cruel passeig pels anys de la corrupció i el balafiament: Gürtel, RTVV, Brugal, Emarsa, Cooperació, Taroncher, Nóos… Però també noms propis com Zaplana, Camps, Olivas, Alperi, Castedo, Fabra, Barberá, Ripoll, Crespo, Blasco i molts altres. Massa. Tots ells apareixen com a mostra d'un estrany funeral que arreplega el llibre, a manera d'epitafi, d'un temps passat sense el qual és quasi impossible entendre el present i el futur del País Valencià.    

 

Dissabte, 30 de novembre a les 19:45h

El clam del poble: «Fabra dimissió, eleccions anticipades ja»

Uns 60.000 valencians, segons els organitzadors, han recorregut els carrers de València per reclamar la dimissió d'Alberto Fabra i la convocatòria d'eleccions. Amb el ritme de l'Estaca» de Lluís Llach, que ha estat molt present al llarg del recorregut, els manifestants han respost al carrer contra el tancament de la Ràdio i Televisió Valenciana d'aquest divendres al crit de «No teniu vergonya!», «Botiflers», «Açò és un colp d’estat» o «Fabra feixista, ets un colpista», entre altres consignes. Una gran pancarta amb l'explícit 'Eleccions anticipades ja!' ha encapçalat la manifestació amb una capçalera conformada pels líders dels partits polítics de l'oposició així com els portaveus de les entitats, associacions i sindicats convocats.

Totes les opinions sobre el tancament de RTVV

 

Fonts: «Així contà La Veu el tancament de Canal 9 ara fa un any», Diari La Veu, 2014

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.