Diari La Veu del País Valencià
Col·lectius de València fan una crida per a sumar gent en una manifestació antiracista davant la mobilització de Vox

Les entitats València és Refugi, Federació Unió Africana Espanya i l’associació Ghananian Culture, amb el suport d’altres entitats com ara Decidim, han convocat aquesta vesprada a les 19 hores una concentració en protesta contra les morts de tres temporers a la Garrofera, a València, aquest mateix any. Les entitats denuncien la «inhumanitat» de les administracions per permetre aquest desenllaç, i reclamen solucions.

Curiosament, la manifestació coincideix amb una altra convocada per Vox al mateix lloc cinc hores abans, a les 12 del migdia, per a demanar la dimissió del govern espanyol. Els convocants de la manifestació de la vesprada alerten que els feixistes podrien quedar-se durant el diumenge a la plaça de l’Ajuntament, i temen que la manifestació de la vesprada quede condicionada per la seua presència amenaçadora.

Per això, han demanat que hi assistisca el màxim nombre de gent possible davant l’amenaça de Vox, que aquests dies ha sumat a les seues files Ricardo Ferris, el policia que va ser destituït després de relacionar immigració amb delinqüència, precisament, en un acte del partit ultradretà. «Si ens deixeu a soles als 4 africans i afrodescendents de sempre ens apallissaran davant la passivitat i connivència la Policia de València. Per això demanem d’urgència que els col·lectius aliats i persones que lluiteu contra el racisme, aquesta vegada no envieu un representant del col·lectiu en suport. Us demanem que vingueu quants mes pugueu millor. Si ens recolzeu i som molts, no s’atreviran», demanen els convocants.

Comparteix

Icona de pantalla completa