Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana incorpora reivindicacions valencianes dins dels PGE

La senadora d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez, ha incorporat en el transcurs de la negociació pressupostària diverses esmenes transaccionades d’Esquerra Republicana del País Valencià, a través de les quals, segons ha confirmat «hem aconseguit tres esmenes importants per al País Valencià, hem desencallat dos projectes reivindicats des de fa anys a Benifairó de les Valls i a Benifairó de la Valldigna i una altra fonamental per a Alzira, a la Ribera Alta».

Entre les aportacions assolides fins ara hi hauria «5 milions d’euros per a l’ampliació del barranc de la Casella a Alzira, perquè els caudals recollits a les conques de l’estret del Vilella i del Casella no assolisquen els nivells actuals, permetent els lliuraments dels col·lectors i els del canal intersector per evitar les inundacions en el nucli urbà». Pel que fa a la ciutat de Benifairó de les Valls, al Camp de Morvedre, s’ha pogut incorporar una esmena per dotar amb 300.000 euros la restauració del Palau dels Vives de Canyamàs. I a Benifairó de la Valldigna, a la Safor, s’ha aconseguit una esmena per valor de 200.000 euros per al projecte de restauració del castell de Marinyén, conegut també com el Castell de la Reina Mora.

El president d’ERPV, Josep Barberà, ha manifestat la seua satisfacció per aquestes esmenes, que ha qualificat de «reivindicacions històriques del teixit associatiu i de l’independentisme valencià». «Estem molt acostumats, els valencians, a veure com l’estat espanyol ens maltracta any rere any en les inversions en aquests pressupostos. Millorar-los ja és una victòria, i demostrem que l’independentisme valencià és necessari i útil, i que com més força tinga l’independentisme valencià als nostres municipis, a les Corts, o al Congrés de espanyol, millor serem tractats els valencians i més sobirania aconseguirem».

Per últim, Elisenda Pérez ha explicat que, de moment, l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no es puga donar per fet un acord definitiu. «Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per al País Valencià, i la gent de les comarques valencianes», ha assegurat.

Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés, que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa