Diari La Veu del País Valencià
Expertes en dret i violències sexuals debatran sobre la llei del sí és sí a la UV

Experts en dret i violències sexuals debatran sobre l’anomenada Llei del sí és sí dins dels actes programats per la Universitat de València (UV) amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

L’acte institucional se celebra aquest dimecres, 23 de novembre a les 12.00 hores a la Facultat de Dret, i se centra en la Llei Orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual.

Una norma, apunten els organitzadors, que va entrar en vigor el 7 d’octubre passat i que obliga a posar en pràctica polítiques coordinades per garantir la sensibilització, prevenció i detecció, així com la sanció i protecció integral de la violència sexual en totes les formes.

Hi participaran la catedràtica de Dret Penal i vicesecretària general de la Universitat de València Paz Lloria; la professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Esmeralda Ballesteros qui també és portaveu del grup de treball per a l’estudi de les violències sexuals, Sexviol, i Leticia Meyaro, psicòloga i criminòloga i col·laboradora del Centre d’Assistència a les Víctimes d’Agressions Sexuals i estarà moderat per Sonia Rodríguez de Llamas, professora de Dret Civil i cap d’Iniciatives per a la Prevenció de les Violències Masclistes a la Universitat de València.

D’altra banda, l’escriptora i activista feminista supervivent del tràfic de dones, Amelia Tiganus, farà la conferència: «Prostitució, trauma i psicoteràpia: efectes sobre la salut mental», a la facultat de Psicologia aquest dijous, 24 de novembre, a les 12.30 hores .

El mateix dia, a les 18.30 h, a la Facultat de Socials, el catedràtic de Sociologia, Antonio Ariño presenta el seu llibre «La prostitució a la Comunitat Valenciana: Una mirada sociològica».

Concerts, documentals i exposicions completen el programa d’activitats de la Universitat de València amb motiu del Dia Internacional contra la Violència contra les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa