Maria de la Mar Bonet, Andreu Valor, Sandra Monfort i el Cor de la Generalitat, junts per a homenatjar Fuster

L’espectacle tindrà lloc al Principal de València aquest dimecres, centenari del naixement de l’escriptor de Sueca

El Teatre Principal de València presentarà aquest dimecres a les 20 hores, «Cent de Fuster. Homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement», un acte emmarcat en les celebracions de la Generalitat de l'any dedicat a l'intel·lectual i en el qual participaran, entre altres, Maria de la Mar Bonet, Sandra Monfort, Andreu Valor i el Cor de la Generalitat.

 L'espectacle-homenatge, impulsat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), tindrà lloc el mateix dia que va nàixer fa cent anys. La direcció escènica de l'acte va a càrrec d'Emili Chaqués; la musical, de Borja Penalba, i l'audiovisual, de Rafa Piqueras.

El fil conductor de l'acte serà el mateix Joan Fuster, interpretat per l'actor Alfred Picó, acompanyat pels actors i cantants Noèlia Pérez i Josep Zapater. En l'escenari també hi haurà una banda de nou músics dirigits per Borja Penalba.

La part audiovisual de l'espectacle intercalarà escenes dramatitzades, entrevistes i l'actuació de Lluís Llach, gravada ex professo per a l'homenatge, que interpreta al piano «Criatura dolcíssima» i que donarà pas al Cor de la Generalitat Valenciana, que acabarà d'interpretar la peça musical en directe a partir dels arranjaments del compositor Voro Garcia.

Entre les personalitats que participen en l'audiovisual, figuren Pilar Dolz, Salvador Vendrell, Maria Conca, Manuel Boix o Eugeni Alemany, entre altres.

L'homenatge també mostrarà la part «més humana» de l'insigne intel·lectual valencià, «un ciutadà amigable, assequible, amistós, tolerant, divertit i que sempre tenia les portes de la seua casa obertes per a tothom», destaca la Conselleria de Cultura.

També hi haurà dues actrius convidades, Victoria Salvador i Núria Herrero, que llegiran poemes de Fuster acompanyades a la guitarra per Toti Soler.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.