Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim porta la poesia d’Emily Dickinson a Potries

La Institució Alfons el Magnànim (IAM) – Centre Valencià d’Estudis i Investigació va organitzar divendres passat a la Biblioteca de Potries «Un tast de poesia: Emily Dickinson. Poemes 1850-1866», en col·laboració amb l’Ajuntament d’aquest municipi de la Safor. L’acte té l’objectiu de donar a conéixer la traducció de la poesia completa d’aquesta autora estatunidenca del segle XIX, duta a terme per la professora de la Universitat de València i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Carme Manuel i editada per la IAM, en diversos llocs i, sobretot, fora de la ciutat de València.

Durant la presentació, conduïda per l’escriptora i artista Anna Moner, coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, es van poder degustar alguns vins valencians mentre, en una primera part, es feia una aproximació a la vida de Dickinson, acompanyada de nombroses imatges de la poeta, els membres de la seua família, la seua casa, l’herbari que va elaborar i els manuscrits. En la segona, les persones assistents que ho van desitjar van recitar i comentar alguns poemes, que la resta llegia en la pantalla.

Moner apunta que «la història personal de Dickinson és fascinant i no deixa indiferent a ningú» i «fer una immersió en el seu món i el lloc on va viure permet descobrir amb més profunditat el seu univers poètic». «La seua producció està farcida de versos impecables, esmolats, inquietants, salvatges, provocadors, exquisits, sorprenents, seductors… que podem gaudir de manera completa en valencià gràcies a la magnífica traducció de Carme Manuel, publicada pel Magnànim», continua l’escriptora.

Segons Moner, «el Magnànim té la voluntat de descentralitzar algunes activitats de la programació a fi d’acostar-les a altres poblacions que n’estiguen interessades». En aquest cas, afegeix, «s’ha organitzat a Potries, que duu a terme una intensa tasca cultural durant tot l’any, i que el 2018 va ser la primera Capital Cultural Valenciana per a municipis de menys de 5.000 habitants, amb una assistència de públic important.»

Comparteix

Icona de pantalla completa