Ahir diumenge recuperàvem el sol després de tres dies de temporal de pluja que en algunes zones ha descarregat amb gana.

El resum de les precipitacions de dijous, divendres i dissabte ens mostra registres importants que han fet eixir barrancs i rambles, i han donat més d’un problema.

Cal destacar tres zones

1- On va començar a descarregar la DANA: al Baix Segura, amb registres entre els 50 i els 78 litres

2- La franja litoral i prelitoral que va des del nord de la Marina fins al Camp de Túria. Dins d’aquesta zona cal destacar les precipitacions de la nit de divendres a dissabte i les de dissabte de matí al Camp de Túria amb més de 200 litres.

3- El litoral de la Plana Baixa i el Maestrat, que potser ha sigut la zona més afectada per la DANA, amb acumulats que s’acosten als 400 l/m² i els danys són nombrosos.

La setmana comença amb vents fluixos de ponent que ens acompanyaran dia rere dia i a l’espera de fronts que només deixaran ruixats de més entitat per l’interior.

El dia ha començat més fresc en haver quedat el cel lliure de núvols, i encara que tindrem pas de núvols les temperatures pujaran a migdia.

Demà dimarts tindrem més núvols i potser es deixarà sentir en les temperatures que patiran un sensible descens per l’interior. Els núvols seran més abundants al ponent, on cal esperar ruixats dèbils, però a la costa només cauran quatre gotes.

En acabar de travessar-nos el front dimecres el cel quedarà ras, el vent bufarà de mestral i les temperatures baixaran.

La jugada es repetirà dijous i divendres amb el pas d’un front que dijous deixarà el cel més ennuvolat i pluges dèbils, i divendres quedarà més clar però més fresc.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa