Diari La Veu del País Valencià
El Govern espanyol intenta derogar una llei valenciana per a impedir la construcció d’un macrodipòsit al port d’Alacant

La setmana passada, el Govern espanyol, a través del seu president Pedro Sánchez, va presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional adreçat a impedir o a retallar la Llei d’Ordenació del Territori del País Valencià. Aquesta llei té com a propòsit, entre d’altres, l’impediment de la construcció d’un macrodipòsit al port d’Alacant, una plataforma que preocupa els veïns dels barris adjacents, que es podrien veure afectats per la contaminació generada.

El recurs va ser admès a tràmit, i plantejava la possible inconstitucionalitat de l’article 173, que indica que no es poden desenvolupar activitats perilloses a menys de mil metres de vivendes. D’aquesta manera, el projecte del macrodipòsit de combustible al port d’Alacant quedaria anul·lat, però ara el Govern espanyol intenta que el desenllaç siga diferent.

Aquesta actitud ha posat en peu de guerra la Conselleria de Transició Ecològica, liderada per Isaura Navarro, així com la plataforma Per un Port Sostenible, que reuneix diverses entitats socials i veïnals. Aquesta plataforma s’ha mostrat indignada, i lamenta que el Govern espanyol pose entrebancs a una llei del Consell que consideren ambiciosa. A més, critiquen que amb aquest recurs, el Govern espanyol defensa els interessos privats de l’empresa que desenvolupa el projecte, XC Business 90. El projecte va comptar amb el vistiplau de l’Autoritat Portuària d’Alacant, tot i les nombroses al·legacions presentades en contra, i segons els membres de la plataforma l’actitud del Govern espanyol podria esdevenir un cas de prevaricació, per la qual cosa exigeixen la retirada del recurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa