Diari La Veu del País Valencià
Ribó insisteix en una terminal de creuers que possibilite apagar motors i connectar-se a l’electricitat

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit aquest dimarts en la necessitat que la futura terminal de creuers del punt de la ciutat oferisca als vaixells la possibilitat d’apagar els seus motors en arribar i connectar-se a la xarxa elèctrica amb la finalitat de reduir els nivells de contaminació.

«Em sembla molt important pensar que en un futur pròxim tots els vaixells que hi arriben hauran de ser vaixells que en el moment en què hi arriben desconnecten els seus motors, que produeixen contaminació, i es connecten a l’electricitat», ha dit el primer edil.

Ribó s’ha pronunciat així després de reunir-se amb el vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioblimàtica, Hèctor Illueca, preguntat per l’adjudicació de la nova terminal de creuers.

El responsable municipal ha comentat que quan es va plantejar aquesta infraestructura, ell va proposar que es contemplara «la possibilitat i l’obligació» que en el moment en què tècnicament es poguera es fera una connexió elèctrica «per a tots els vaixells».

D’aquesta manera, ha defensat que els creuers que hi arriben puguen desconnectar els seus motors i connectar-se de manera elèctrica. «Això s’està treballant en aquests moments ja de manera tècnica. S’està fent una central en aquests moments per a aquest tema», ha dit Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa