Diari La Veu del País Valencià
Educació ampliarà el programa Xarxa Llibres i el transport escolar a Batxillerat

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ampliarà el programa de llibres gratuïts Xarxa Llibres i permetrà la possibilitat d’utilitzar les rutes de transport escolar a l’etapa de Batxillerat.

La consellera, Raquel Tamarit, ha explicat a la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes el projecte de pressupost 2023 del seu departament, que comptarà amb 5.520,57 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment d’un 6,1% respecte al 2022.

Per àrees, Educació augmenta un 6,4%, fins als 5.220 milions; Cultura assoleix els 180,9 milions d’euros, amb un increment del 6,2% respecte al 2022 i Esport incrementa el pressupost un 22,7%, amb un total de 44,2 milions d’euros. En concret, el pressupost destinat a Educació torna a reflectir una pujada del 7,2% en les dades relatives a la inversió en personal docent.

Tamarit també ha fet èmfasi en diverses mesures concretes i noves que s’establiran a partir del curs 2023-2024: «Estan directament relacionades amb acompanyar a les famílies en l’actual context econòmicament advers per la crisi energètica, la guerra d’Ucraïna i la pujada de preus en tots els àmbits: la nostra resposta a les crisis és refermar els serveis públics educatius».

A més de la Xarxa Llibres i el transport escolar en Batxillerat, Tamarit ha apuntat que hi haurà xecs de material escolar gratuït, menjador escolar gratuït per a l’alumnat de poblacions declarades zones catastròfiques, així com un important augment de les beques generals d’FP i del Bo Infantil per a facilitar encara més l’escolarització en el tram de 0-3 anys.

Així mateix, es destinaran també 18,5 milions d’euros més per al pla Edificant, amb 306,6 milions en total. A aquesta xifra se sumen 82,7 milions d’acció directa de la Direcció General d’Infraestructures Educatives.

Quant a la implantació de Xarxa Llibres en Batxillerat, la titular d’Educació ha assenyalat que els quasi 63.000 alumnes d’aquesta etapa tindran també llibres de text i materials curriculars gratuïts, igual que l’alumnat de Primària i de l’ESO. Per tant, en total, el pròxim curs «més de mig milió d’alumnes valencians tindran llibres de text gratuïts».

«Som una de les cinc autonomies amb llibres gratuïts per a l’alumnat, però serem l’única autonomia que també els oferirà en una etapa no obligatòria com a Batxillerat», ha assegurat Raquel Tamarit. Per a això, la inversió s’incrementa en 10 milions d’euros fins a arribar als 73,78 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa