Diari La Veu del País Valencià
Alacant adjudica part de les obres de millora per a vianants a una empresa participada per Enrique Ortiz

El polèmic constructor Enrique Ortiz, imputat en diverses causes, condemnat per suborn i reconeixedor d’haver sufragat dues campanyes electorals del PP, rebrà per part de l’Ajuntament d’Alacant, governat per PP i Cs, un total de 4,17 milions d’euros per a habilitar els trams per a vianants que transcorreran les avingudes cèntriques de Federico Soto i General Marvá. Una de les seues empreses, CHM Obras e Infraestructuras SL, té adjudicats aquests trams en el projecte per a descongestionar el tràfic al centre de la ciutat, reduir les emissions i optimitzar els camins per als vianants

Aquestes actuacions s’iniciaran, previsiblement, abans que acabe l’any, i es desenvoluparan en molts altres llocs de la ciutat com ara l’avinguda de Xixona, la del Doctor Gadea, el carrer Marqués de Molins o l’accés al mont Tossal. L’Ajuntament ha donat llum verda a diversos contractes d’obra, que en total sumaran més de set milions d’euros per dur a terme una actuació profunda amb què es pretén adaptar la ciutat als vianants i alliberar-la del trànsit de vehicles privats, així com garantir la reducció de les emissions i de la despesa energètica. També s’actuarà per a renovar els serveis d’enllumenat públic, la xarxa de rec i la semaforització, així com per a incorporar i optimitzar els carrils bici.

La intenció és complir amb les obligacions que suposa l’entrada en funcionament el 2023 de la Zona de Baixes Emissions per a ciutats de més de 50.000 habitants, objectiu per al qual s’han orientat bona part dels fons públics europeus habilitats després de la pandèmia per a la recuperació social i econòmica. Si es produeixen aquests canvis, tot el centre d’Alacant, des del castell de Sant Ferran fins el litoral, quedarà adaptat a les noves exigències mediambientals.

Comparteix

Icona de pantalla completa